ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Amazon παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά Mercedes eSprinter και eVito

Mία τεράστια παραγγελία από την Amazon δέχθηκε η Mercedes Benz, για περισσότερες από 1.800 μονάδες από ηλεκτρικά eSprinter και eVito για τις διανομές της εταιρίας στην Ευρώπη.

Οι πρώτες μονάδες θα παραδοθούν φέτος στην Amazon, και η αναλογία θα είναι περίπου 600 eVito και άλλα 1.200 eSprinter. Όπως δήλωσε ο CEO της Amazon Jeff Bezos, η προσθήκη των 1.800 ηλεκτρικών αυτοκινήτων παράδοσης είναι ένα ακόμα βήμα για την δημιουργία ενός πιο βιώσιμου στόλου μεταφορών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος van της Mercedes-Benz Marcus Breitschwerdt, δήλωσε ικανοποιημένος για την συνέχιση της συνεργασίας των δύο εταιριών και την δυνατότητα που παρέχεται για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών van για διανομές στο μέλλον.

Τα eSprinter αυτής της παραγγελίας είναι κλειστά van με μεικτό στους 3,5 τόνους και ωφέλιμο στα 891 κιλά, και είναι εφοδιασμένα με την μεγαλύτερη μπαταρία των 47 kWh που δίνει αυτονομία 168 χιλιομέτρων. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 116 άλογα και 295 Nm ροπής στους εμπρός τροχούς, ενώ οι προδιαγραφές της Amazon το θέλουν να είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Υπάρχει επίσης και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που φέρνει την μπαταρία από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Το μικρότερο eVito είναι εφοδιασμένο με μπαταρία των 35 kWh με μέγιστη αυτονομία 184 χιλιομέτρων. Έχει το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με το προαναφερθέν eSprinter και λόγω του μεγέθους του θα χρησιμοποιηθεί για διανομές μέσα στις πόλεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto