ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιταλίας: Νικητής ο Pierre Gasly στον δραματικό αγώνα της Monza!

Στην Monza των εκπλήξεων και των ανατροπών κρίθηκαν πολλά από την εγκατάλειψη του Magnussen και τις ποινές που ακολούθησαν, έως το ατύχημα του Leclerc και την κόκκινη σημαία που έπεσε στον αγώνα. Nίκη για τον Gasly (σαν τον Vettel το 2008) στο βάθρο η McLaren του Sainz και η Racing Point του Stroll!

H εκκίνηση του αγώνα ήταν καθαρή με τον Hamilton να ξεχύνεται μπροστά και τον Sainz να ξεκινά πολύ γρήγορα. Ο Bottas έκανε ένα ακόμη κακό ξεκίνημα και έχασε αρκετές θέσεις. Παρά τις μικρό-επαφές δεν υπήρξε κάποια σύγκρουση, αλλά στον 6ο γύρο συνέβη κάτι πρωτόγνωρο. Ο Vettel δεν μπόρεσε να φρενάρει καθώς ο πίσω δίσκος άρπαξε και τα φρένα διαλύθηκαν. Ευτυχώς, δίχως άλλες συνέπειες πέρα από την εγκατάλειψη της πρώτης Ferrari μέσα στην Monza. Απογοήτευση και γκίνια, τίποτε δεν πάει καλά φέτος για την Scuderia.

Στο πρώτο τρίτο του αγώνα και με τον Hamilton να κινείται στον δικό του αγώνα η McLaren τα πήγαινε περίφημα με τους Sainz και Norris πίσω από τη Mercedes. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2014 είχε να δείξει η κάμερα δύο McLaren στην πρώτη τριάδα μαζί σε αγώνα. Ο Verstappen προσπαθούσε  να ανέβει θέσεις την ώρα που ο Albon είχε πέσει πολύ πίσω μετά από επαφή με τον Gasly στην εκκίνηση. O Leclerc το πάλευε κάπου πολύ πίσω, πίσω και από την Alpha Tauri του Raikkonen. Ο Bottas γκρίνιαζε στην ομάδα του για τις ρυθμίσεις του κινητήρα.

O Magnussen εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη κοντά στα pits και υποχρέωσε το safety car να μπει στην πίστα. Ευκαιρία για τις ομάδες να μπουν και αυτές στα pits για αλλαγή ελαστικών, ενώ η McLaren επέλεξε να κρατήσει την θέση του Sainz και να το ρισκάρει. Ωστόσο, είχε γίνει κάτι περίεργο και δικαίως η McLaren έβαλε ένα γύρο μετά τα μονοθέσια της μέσα. Βλέπετε, οι Hamilton (o οποίος επισήμανε στην ομάδα του πως υπήρχε “κόκκινο”) και Giovinazzi βιάστηκαν να μπουν στην pitlane πριν αυτή «ανοίξει» και υπέπεσαν σε ποινή 10 δευτερολέπτων ανακατεύοντας για τα καλά την τράπουλα στην Monza!

Και στον 24ο γύρο ο Leclerc είχε μια πολύ σοβαρή έξοδο στην Parabolica από οδηγικό του λάθος πέφτοντας σφόδρα πάνω στο σωρό από λάστιχα. Ευτυχώς ο Μονεγάσκος δεν χτύπησε, αλλά η γκαντεμιά για την Scuderia ολοκληρώθηκε με την κόκκινη σημαία να πέφτει και να διακόπτεται ο αγώνας για να απομακρυνθεί το στραπατσαρισμένο μονοθέσιο. Όλοι ξανά στα pits μετά από μια περίπου δεκάλεπτη διακοπή.

Με την επανέναρξη του αγώνα και μετά τις ποινές η κατάταξη άλλαξε εντελώς με τον Gasly να παίρνει τα ηνία του αγώνα και πίσω του τις McLaren. Στον 31ο γύρο ακολούθησε η εγκατάλειψη του Verstappen με τον Hamilton να προσπαθεί να μπει στην βαθμολογούμενη 10άδα. Τελικά ο αγώνας τελείωσε με τον Gasly να παίρνει τη νίκη με την Alpha Tauri ικανοποιώντας τον ιταλικό γόητρο. Μεγάλη επιτυχία για το βάθρο τόσο του Sainz όσο και του Stroll. Πολύ καλός και ο Norris.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα, δείτε εδώ την βαθμολογία, επόμενος αγώνας ξανά στην Ιταλία και στο Μουντζέλο (13 Σεπτεμβρίου). Ευτυχώς για την Ferrari, ξανά δίχως κοινό…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!