NEA

Τα νέα Fiat Punto & 500L θα έχουν την πλατφόρμα της PSA

Όπως είχαμε γράψει το νέο Punto θα μπει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη τριετία και όπως και το Opel Corsa θα βασίζεται πάνω στο Peugeot 208.

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως οι συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMP που χρησιμοποιείται ήδη στα Peugeot 208/ 2008, Opel Corsa/ Mokka, DS3 Crossback κ.α. Πάνω σε αυτή θα βασιστεί και το νέο Citroen C3.

Από εκεί και πέρα θα υπάρξει και ηλεκτρικό Punto με εξελιγμένο σύστημα πρόωσης των e-208 και Corsa-e (τα τωρινά χρησιμοποιούν μπαταρία 50 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων). Αξιοσημείωτο είναι πως τα νέα «μικρά» της FCA θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Tychy στην Πολωνία (εκεί που τώρα παράγονται το Fiat 500 και το Lancia Ypsilon) με ετήσια παραγωγή στις 400.000 μονάδες.

Η είδηση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη αφού η FCA έχει ενημερώσει από τον Ιούλιο τους προμηθευτές της να σταματήσουν άμεσα κάθε έρευνα και εξέλιξη για μοντέλα μικρών κατηγοριών, σύμφωνα με την Automotive News Europe.

Πηγή: quotidianomotori.com

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!