NEA

Fiat: Επιστρέφει το Punto, SUV γκάμα για το Tipo!

Η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται μέσα στην επόμενη τριετία για έναν ριζικό ανασχεδιασμό της γκάμας της και φουλ επίθεση στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Μία από αυτές τις κατηγορίες δεν είναι άλλη από αυτή των supermini και του Punto, από την οποία η Fiat απουσιάζει εδώ και χρόνια. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και σε περίπου δύο χρόνια θα δούμε ένα ολοκαίνουργιο Punto βασισμένο στην πλατφόρμα CMP (στην φωτογραφία βλέπετε το Argo που πωλείται στη νοτιοαμερικανική αγορά).

Αυτή των Peugeot 208, Opel Corsa (και του επόμενου Citroen C3), οπότε πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης θα δούμε και μία δεδομένη ηλεκτρική. Την είδηση επιβεβαιώνει το βρετανικό Auto Express με το αφεντικό της Fiat, Olivier Francois, να μην αποκαλύπτει περισσότερα από το ότι η εταιρία του χρειάζεται επειγόντως ένα νέο Punto.

Παράλληλα η Fiat θα μετασχηματίσει το Tipo πέρα από τα όρια του hatchback σε ένα Tipo Cross με εκτός δρόμου χαρακτηριστικά (θα παρουσιαστεί τέλη του έτους με το facelift). Ωστόσο, η είδηση αφορά και σε ένα ολοκαίνουργιο SUV που προφανώς θα βασιστεί στο Peugeot 2008 (οπότε και εδώ θα δούμε ηλεκτρική έκδοση), με την διαφορά πως αυτό θα έχει μια πιο έντονη προσέγγιση προς το Nissan Qashqai.

Όπως φαίνεται οι Ιταλοί αποφάσισαν πως το χτίσιμο της γκάμας πάνω στο 500 έχει κουράσει και αλλάζουν κατεύθυνση. Και σωστά θα πράξουν. Το τωρινό 500 στην συμβατική του έκδοση θα προσφέρεται για όσο υπάρχει ζήτηση και μέχρι να αναλάβει πλήρως το ηλεκτρικό που το περιμένουμε τέλος του έτους. Πολύ σημαντικό θα είναι και το νέο Fiat Panda.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!