NEA

H McLaren πουλά το «σπίτι» της!

Η οικονομική κρίση ελέω πανδημίας ταλανίζει ακόμη και τις πιο διάσημες εταιρίες που κατασκευάζουν σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Η McLaren έχει εδώ και καιρό γνωστοποιήσει τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ειδικότερα στον τομέα των αυτοκινήτων. Ήδη η βρετανική φίρμα είχε ανακοινώσει πως σταδιακά περικόπτει 1.200 θέσεις εργασίας.

Ακόμη και το δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών που εγκρίθηκε από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν δεν είναι αρκετό και λειτουργεί ως καταπραϋντικό για τους μετόχους της McLaren.

Για αυτό μία λύση που σκέφτηκαν οι Βρετανοί είναι να πουλήσει τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Woking (εγκαινιάσθηκαν το 2003) και σύμφωνα με το Sky News αναζητείται ήδη αγοραστής στην τιμή των 200 εκατομμυρίων λιρών.

Ωστόσο, ένας από τους βασικούς όρους στο πωλητήριο είναι πως η McLaren ναι μεν θα πουλήσει τις εγκαταστάσεις της αλλά θα υποχρεώσει τον αγοραστή να την φιλοξενεί για όσο χρειάζεται με χρονομίσθωση. Προφανώς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την McLaren που χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.

Πρόσφατα η McLaren είχε ανακοινώσει πως η κερδοφορία της για το πρώτο εξάμηνο υποχώρησε από τα 592 εκ. λίρες που ήταν το 2019 στα μόλις 143 εκ. λίρες για το 2020.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!