NEA

Ford: Στα σκαριά το ηλεκτρικό Ford F-150 που θα τα ρίχνει ακόμη και στο Raptor!

Το Ford F-150 είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ και εννοείται πως είναι ένα μεγάλο pickup.

Αυτού του τύπου αυτοκίνητα στην βορειοαμερικανική αγορά παραμένουν αυτά με τις περισσότερες πωλήσεις. Και επειδή τελευταία έχουν βγει αρκετοί κατασκευαστές με ηλεκτρικές εκδόσεις (από την Rimac μέχρι και την Hummer) η Ford δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση και για αυτό ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του F-150 επενδύοντας 600 εκ. ευρώ.

Το ηλεκτρικό F-150 θα βασιστεί πάνω στο πλαίσιο τύπου σκάλας που χρησιμοποιείται και στις συμβατικές εκδόσεις. Οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν σε ειδικό περίβλημα υψηλής αντοχής ανάμεσα στα δομικά στοιχεία του πλαισίου, ενώ στις εκδόσεις με το μεγαλύτερο μεταξόνιο θα υπάρχει χώρος για μεγαλύτερη συστοιχία και κατά συνέπεια αυτονομία.

Την κίνηση θα έχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω ώστε να υπάρχει τετρακίνηση. Για την βελτίωση της αυτονομίας ο πίσω ηλεκτροκινητήρας θα εμπλέκεται μόνο όταν το απαιτούν οι καταστάσεις. Από πλευράς ισχύος το ηλεκτρικό F-150 θα ξεπερνά αρκετά τους 450 ίππους του Raptor (με τον V6 3.5 Ecoboost) και θα είναι πολύ πιο γρήγορο.

Εξωτερικά το ηλεκτρικό pickup θα ξεχωρίζει από την εμφατική κλειστή μάσκα, ενώ ενδιαφέρον είναι πως θα υπάρχει μπροστά ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ (το λεγόμενο frunk, μιας και το πίσω ονομάζεται trunk) για αυξημένη πρακτικότητα. Τέλος να πούμε πως το F-150 (που μπορεί να ονομάζεται E-150) θα παρουσιαστεί το 2022 και θα κατασκευάζεται στο Rough Electric Vehicle Center στο Dearborn.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!