NEA

Διαθέσιμα τα νέα Abarth 595 Monster Energy Yamaha και 595 Scorpioneoro

Οι  δύο νέες ειδικές εκδόσεις, οι οποίες θα κατασκευαστούν σε μόλις 2.000 μονάδες η κάθε μία, είναι διαθέσιμες για παραγγελία και στην Ελληνική αγορά. Οι τιμές των συλλεκτικών Abarth ξεκινούν από τις 23.000€ (595 Monster Energy Yamaha ) και 23.700€ (595 Scorpioneoro).

Οι δύο νέες εντυπωσιακές ειδικές εκδόσεις της Abarth, 595 Scorpioneore και 595 Monster Energy Yamaha, που παρουσιάστηκαν επίσημα την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, είναι διαθέσιμες και στην Ελληνική αγορά. Εκφράζοντας τις δύο διαχρονικές όψεις της μάρκας, εκείνες του στιλ και της οδηγικής απόλαυσης, συνεχίζουν επάξια τη φιλοσοφία του ιδρυτή της μάρκας Carlo Abarth.

595 Scorpioneoro: Ο «Σκορπίος» φοράει τα καλά του

Η παραγωγή του Abarth 595 Scorpioneoro που θα περιοριστεί στις 2.000 μονάδες, τιμά το θρυλικό A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro”. Ένα πραγματικά σπάνιο αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, όλες σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες και πλούσιο εξοπλισμό, όπως άλλωστε ορίζει η Ιταλική παράδοση των αυτοκινήτων “granturismo”. Η νέα ειδική έκδοση είναι εξίσου εντυπωσιακή και αποτελεί ένα συλλεκτικό μοντέλο, όπως πιστοποιεί και η ειδική πλακέτα που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Εκτός από το μαύρο χρώμα, διαθέσιμα είναι τρία ακόμα χρώματα (Podium Blue, Racing White και Record Gray), ενώ η ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο «σκακιέρας» συνδυάζεται ιδανικά με τα ανθρακί στοιχεία, όπως οι χειρολαβές, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Όλα τα παραπάνω συνυπάρχουν με τα στοιχεία σε χρυσό χρώμα, όπως ο σκορπιός στο καπό, το χρυσό σιρίτι και φυσικά οι χρυσές ζάντες των 17 ιντσών. Προαιρετικά διαθέσιμες είναι και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί το σκορπιό σε χρυσό χρώμα.

https://www.youtube.com/watch?v=HsMsKTv_IiM

Στο εσωτερικό τα νέα σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” έχουν επένδυση από μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία ώστε να συγκρατούν καλύτερα το σώμα του οδηγού κατά τη γρήγορη οδήγηση. Στο προσκέφαλο η λέξη “Scorpioneoro” κυριαρχεί μαζί με την Ιταλική σημαία, ενώ το ταμπλό με τα ματ μαύρα στοιχεία, η χρυσή πλακέτα στο κεντρικό τούνελ και τα ειδικά ταπέτα ολοκληρώνουν την εικόνα. Το ιδιαίτερο στιλ συνοδεύεται και από εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων 7″ HD UconnectTM με συμβατότητα Apple CarPlay και Google Android AutoTM*, αλλά και ηχοσύστημα BeatsAudio™ ισχύος 480 W.

Κίνηση στη νέα ειδική έκδοση δίνουν 165 ίπποι που προσφέρουν αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5kg/hp και επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 7,3δλ. Ο turbo κινητήρας 1.4 T-Jet είναι προδιαγραφών Euro6D και συνεργάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

595 Monster Energy Yamaha: Ένεση αδρεναλίνης

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha, είναι η απόλυτη έκφραση των αξιών που μοιράζονται η Abarth και η Yamaha που έχουν ως βάση, τις επιδόσεις, τους αγώνες, την τεχνολογία, αλλά και την οδηγική απόλαυση. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζει πιο δυνατή από ποτέ μέχρι σήμερα, έχοντας «γεννήσει» εκτός των άλλων δυναμικές εκδόσεις, όπως οι: Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), το διθέσιο Abarth 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition (2015) και το σπάνιο Abarth 695 XSR Yamaha (2017). Σήμερα, η σκυτάλη περνά στο νέο Abarth 595 Monster Energy Yamaha, το οποίο θα παραχθεί σε 2.000 μονάδες και θα συνεχίσει αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, με μια «ένεση αδρεναλίνης» χάρη στη νέα συνεργασία με το Monster, το γνωστό ενεργειακό ποτό.

Η αισθητική του νέου μοντέλου είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020. Το αμάξωμα είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, είτε εξολοκλήρου μαύρο, και εκτός από το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” έχει και τις χαρακτηριστικές νυχιές του Monster στο καπό, λόγω της νέας συνεργασίας μεταξύ του «Σκορπιού» και του γνωστού ενεργειακού ποτού. Τέλος, λεπτομέρειες σε χρώμα “tar cold gray”, όπως οι χειρολαβές, οι καθρέπτες και τα αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες δημιουργούν μια ιδιαίτερη και δυναμική αντίθεση.

Στο εσωτερικό νέα είναι τα σπορ καθίσματα σε μπλε απόχρωση που φέρουν το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” στα προσκέφαλα. Η ειδική αριθμημένη πλακέτα βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης, ενώ μπλε στοιχεία ξεχωρίζουν πάνω στο μαύρο ταμπλό, συνεχίζοντας τη διχρωμία του αμαξώματος.

https://www.youtube.com/watch?v=Sc-S_uvRt4k

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 T-jet απόδοσης 165 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με paddles για τις αλλαγές. Το κουμπί “Sport” στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza. Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για την συλλεκτική έκδοση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284χλστ. (εμπρός) και 240χλστ. (πίσω). Τέλος στην ανάρτηση τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

 Παράλληλα με το δυναμικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός, με το σύστημα πολυμέσων 7″ HD Uconnect™ που είναι συμβατό με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Google Android Auto™*, να διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να μετρά τις επιδόσεις του, καθώς και ένα μοναδικό δημιουργικό με το λογότυπο Monster Energy Yamaha MotoGP που εμφανίζεται κάθε φορά που ενεργοποιείται η οθόνη.

Οι νέες συλλεκτικές εκδόσεις της Abarth είναι άμεσα διαθέσιμες στην Ελληνική αγορά, με τιμές από 23.000€ (595 Monster Energy Yamaha ) και 23.700€ (595 Scorpioneoro).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button