NEA

Ferrari F12 Touring Superleggera Aero 3 με άρωμα από τα παλιά…

H ιταλική Touring Superleggera παρουσιάζει το πιο πρόσφατο της πρότζεκτ, το Aero 3, που θα κάνει ντεμπούτο μεθαύριο στο Salon Privé Concours d’Elégance.

Η Touring Superleggera είναι εταιρία από τα παλιά, συγκεκριμένα από το 1926 όταν την ίδρυσαν στο Μιλάνο οι Carlo Felice Bianchi Anderloni και Gaetano Ponzoni Vittorio Ascari. Ήταν μια γνωστή καροσερία για την αεροδυναμική steamline που είχε υιοθετήσει και που τώρα την περνά στην Aero 3 που θα κατασκευαστεί μόλις σε 15 αυτοκίνητα. Τα οποία έχουν ήδη πωληθεί όλα.

Όπως μπορείτε να δείτε το αμάξωμα συνδυάζει την σύγχρονη αεροδυναμική με την πιο παλιά και με το βλέμμα να πέφτει στο όρθιο πτερύγιο στο πίσω μέρος. Γενικότερα πηγή έμπνευσης της Aero 3 αποτέλεσαν οι Touring μετασκευές της Alfa Romeo την δεκαετία του 1930. Αξιοσημείωτο είναι πως η βαφή Stratosphere Red είναι η ίδια που είχε χρησιμοποιηθεί στην απίστευτη Disco Volante Coupe.

Για την μετασκευή της Aero 3 αφιερώθηκαν εκατοντάδες εργατοώρες και υλικά όπως το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και η περίσσεια αλκαντάρας στο εσωτερικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει ότι και στην F12 Berlinetta, δηλ. ο ατμοσφαιρικός V12 6.3 με 730 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. και 690 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Η ελαφρύτερη κατά 150 κιλά Aero 3 ολοκληρώνει το «0-0100» σε 3,1 δλ. με τελική τα 340 χλμ./ώρα. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό άλμπουμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button