ΑΓΩΝΕΣ

GP Ρωσίας: Η Mercedes έκανε το 8/10 με τη νίκη του Valtteri Bottas!

Η ποινή των 10 δευτερολέπτων προφανώς και στοίχισε τη νίκη από τον Hamilton που ωστόσο κατάφερε να ανέβει στο βάθρο πίσω από τον Verstappen.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η εκκίνηση ήταν καθαρή με τον Verstappen να χάνει το πλεονέκτημά του και ο Bottas να πετάγεται πίσω από τον πρώτο Hamilton. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη του Ricciardo με τον Verstappen με τον τελευταίο να βγαίνει εκτός πίστας, μαζί και η McLaren του Sainz που φέρθηκε επιπόλαια και δεν κατάφερε να περάσει από τον τοίχο, όπως η Red Bull. Άτυχος ήταν και ο Stroll που χτυπήθηκε από την Toro Rosso του Gasly. Kαι μετά από αυτό το μικρό χαμό μπήκε όπως ήταν αναμενόμενο safety car.

Με τους Sainz και Stroll εκτός μάχης ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με τον Hamilton μπροστά και τους Bottas και Verstappen πίσω του. Ωστόσο, ο Lewis δέχθηκε δύο ποινές -από 5 δευτερόλεπτα η καθεμία- επειδή στα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα δεν ξεκίνησε εντός της επιτρεπόμενης ζώνης. Έτσι, άλλαξε την τακτική του με ένα pitstop στον 17ο γύρο με αλλαγή ελαστικών σε σκληρή γόμα και την εξόφληση της ποινής των 10 δλ. πέφτοντας στην 11η θέση και πίσω από τον Vettel που κυνηγούσε τον Latifi.

Περνώντας στο μισό του αγώνα και μετά το pitstop του Bottas, που ξαναβγήκε μπροστά στον αγώνα, πίσω του είχε τους Leclerc (που χρωστούσε pitstop) και Verstappen. Πιο πίσω ο Ricciardo (o οποίος είχε καπέλο 5 δλ. επειδή βγήκε εκτός σε μια στροφή) προσπερνά την ανίσχυρη Ferrari του Vettel με τον Ocon να θέλει να βάλει και την δεύτερη Renault μπροστά. Κάτι που κατάφερε. Συνέχεια απογοήτευσης για την κατάντια της Scuderia με τον Leclerc να προσπαθεί για το καλύτερο αλλά να μην μπορεί με ένα τόσο αργό μονοθέσιο.

Στους επόμενους γύρους ο Hamilton έκανε διαχείριση των ελαστικών ώστε να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Θετικός μέχρι το pirtstop του ήταν ο Kvyat με την Alpha Tauri που είχε πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα. Οδεύοντας προς τους τελευταίους 10 γύρους μπήκε το VSC μετά την ανοησία του Grosjean να στριμώξει τον Vettel αφότου τον είχε προσπεράσει και να καταστρέψει τα προστατευτικά φελιζόλ. Μεγάλη μάχη για την 10άδα έδωσαν οι Norris, Albon, Gasly.

Τελικά ο Bottas είδε πρώτος την καρό σημαία και με σημαντική διαφορά από τον Verstappen. Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Hamilton που παρά την ποινή των 10 δλ. κατάφερε να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησε ο εξαιρετικός Perez, ενώ ο Ricciardo κατάφερε να κρατήσει την 5η θέση της Renault αφήνοντας πίσω του την Ferrari του Leclerc.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα, δείτε εδώ την βαθμολογία, επόμενος αγώνας στη Γερμανία και στο Νίρμπουργκρινγκ (11 Οκτωβρίου.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!