NEA

Διέρρευσαν τα σκίτσα του επόμενου Honda Civic!

Τα σχέδια που προφανώς έχουν κατατεθεί για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του επόμενου Civic, βρήκαν το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, μία σειρά σκίτσων δημοσίευσε εχθές το forum civicxi.com, τα οποία απεικονίζουν τόσο τη hatchback, όσο και τη sedan έκδοση του επόμενου Honda Civic. Αυτό, με βάση τα πλάνα της Ιαπωνικής φίρμας, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη της ερχόμενης Άνοιξης. Πλην όμως, η διαρροή αυτή δεν αφήνει πλέον πολλά στη φαντασία.

Όπως εύκολα προκύπτει, το νέο Civic, στην εντέκατη γενιά του, θα διατηρεί έναν έντονο δυναμισμό, ακολουθώντας όμως πιο συμβατικές φόρμες, σε σχέση με το παρελθόν. Μπροστά μπορούμε να μιλάμε για μία εξέλιξη των φωτιστικών σωμάτων και του προφυλακτήρα, πίσω όμως η εικόνα είναι σαφώς διαφορετική, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Το όλο αμάξωμα, πάντως, παρατηρώντας το προφίλ, δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά, αν και δείχνει κάπως πιο αεροδυναμικό.

Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να μάθουμε για τους κινητήρες, για τους οποίους η Honda έχει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει μία στροφή προς κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση, είτε με υβριδικές εκδόσεις, είτε ακόμα και με κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό πάλι που ακούγεται και που μας γεμίζει προσμονή, είναι οι φήμες για το επόμενο Civic Type-R. Εάν ισχύουν, τότε θα μιλάμε για ένα υβριδικό «κτήνος», με ισχύ 400 ίππων και τετρακίνηση. Μπροστά θα εδράζεται ένα δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, ενώ οι πίσω τροχοί θα παίρνουν κίνηση απευθείας από ηλεκτροκινητήρες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!