NEA

Hyundai Elevate: Ένα ριζοσπαστικό όχημα μετακίνησης

Η Hyundai αποφάσισε να ιδρύσει ένα future-thinking τμήμα, με την ονομασία New Horizons Studio. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο πνευματικό τους τέκνο, το οποίο διαφέρει πολύ από τα συμβατικά οχήματα.

Το New Horizons Studio έχει στόχο να αναπτύξει προϊόντα για πελάτες «που έχουν ανάγκες μετακίνησης σε μη συμβατικά και εκτός δρόμου εδάφη». Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσπάθεια εξερεύνησης ενός διαφορετικού μέλλοντος κινητικότητας, το οποίο πιθανά να καλύψει ανάγκες με τρόπους που μέχρι στιγμής δεν ήταν εφικτοί, ούτε και μπορούσαμε να τους φανταστούμε.

Επί κεφαλής αυτής της προσπάθειας βρίσκονται ο αντιπρόεδρος και πρώην υπεύθυνος του τμήματος ρομποτικής της Hyundai, Dr. John Suh και ο αυτόνομος εμπειρογνώμονας οχημάτων, Dr. Ernestine Fu. Όσο για το πρώτο τους δημιούργημα, είναι το Elevate, ένα όχημα που διαθέτει κανονικά τροχούς, αυτοί όμως δεν είναι στερεωμένοι σε κάποια σταθερή ανάρτηση αλλά εδράζονται σε ρομποτικούς βραχίονες.

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε ένα βαθμό ως αράχνη, αυξομειώνοντας το ύψος του και κινούμενο με ένα τρόπο που προσομοιώνει περισσότερο ζώο, παρά μηχανή. Μία τέτοια κίνηση μπορεί να φανεί χρήσιμη σε υπηρεσίες διάσωσης, καθώς και για άτομα περιορισμένης κινητικότητας. Τώρα το αν και πότε θα δούμε κάτι τέτοιο να περνάει σε παραγωγή…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!