NEA

Γιατί να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Αν το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου σου είναι το κόστος χρήσης, τότε σκέπτεσαι διαφορετικά από το 43% των Βόρειοευρωπαίων.

Η EVBox (ένας πάροχος σημείων φόρτισης από την Ολλανδία) σε συνεργασία με την Ipsos πραγματοποίησε μια έρευνα για τον βασικό λόγο που θα αγόραζε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και 4 στους 10 Ευρωπαίους απάντησαν πως το επέλεγαν για περιβαλλοντικούς λόγους και σε μια κίνηση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η έρευνα έγινε σε συνολικά 3.600 Ευρωπαίους πολίτες σε έξι χώρες και με υψηλότερο ποσοστό οικολογικών ανησυχιών στην Γερμανία με ποσοστό 72% και το ίδιο υψηλό στο Βέλγιο (69%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (68%) και στη Γαλλία (66%).

Στην αντίθετη ερώτηση γιατί δεν θα αγόραζαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ο βασικός λόγος είναι οι υποδομές φόρτισης και η υψηλή τιμή στην οποία πωλούνται τα EV παρά και τις κρατικές επιδοτήσεις. Δευτερεύουσας σημασίας προβληματισμοί αφορούν στο χρόνο φόρτισης και στην αντίληψη που επικρατεί πως η φόρτιση EV κοστίζει περισσότερο από ενός συμβατικού αυτοκινήτου, ενώ η αυτονομία δεν απασχολεί και τόσο αφού βελτιώνεται συνεχώς.

Αξιοσημείωτο είναι πως στη μόνη χώρα όπου το κόστος αγοράς και χρήσης δεν αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για την απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η Νορβηγία. Προφανώς επειδή εκεί το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Πάντως, ενδιαφέρον θα είχε μια τέτοια έρευνα και για τους Νότιοευρωπαίους και ειδικότερα στην χώρα μας. Άραγε ποια θα ήταν τα πορίσματα;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!