NEA

BMW & Mini: Πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα plug-in υβριδικά!

Η γερμανική εταιρία υποχρεούται να προχωρήσει σε ανάκληση και προληπτικό έλεγχο παγκοσμίως.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στα plug-in υβριδικά Σειράς 3, 5 και 7, στα SUV X1, X2, X3 και X5, καθώς και στο Mini Countryman PHEV. Με λίγα λόγια θα κληθούν για ανάκληση όλα τα PHEV (μέχρι και το i8!) που κατασκευάστηκαν από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου του 2020, τα οποία αφορούν σε περίπου 26.700 πελάτες.

Οι μηχανικοί της BMW ανακάλυψαν πως κατά την φάση της παραγωγής υπάρχει περίπτωση να έχουν εισχωρήσει ξένα σωματίδια στα «πακέτα» των μπαταριών (τα προμηθεύει η σουηδική Northvolt) με ενδεχόμενη δημιουργία ανάφλεξης όταν η μπαταρία γεμίσει πλήρως.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW ανακοινώνει ανάκληση για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της, αφού πρόβλημα υπήρχε και στο i8. Επίσης, και η Ford αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα ανάκλησης για το Kuga PHEV συστήνοντας στους πελάτες να μην χρησιμοποιούν το πρόγραμμα καθαρής ηλεκτροκίνησης και μέχρι να βρεθεί λύση στην Βρετανία προσφέρεται δωρεάν σέρβις και 500 λίρες δωρεάν καύσιμο, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!