NEA

To SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου! [vid]

Το αμερικανικό supercar κατάφερε να εκθρονίσει την Bugatti Chiron και να σημειώσει το απίστευτο επίσημο ρεκόρ της υψηλότερης τελικής ταχύτητας με 508,73 χλμ./ώρα!

Το SSC Tuatara είναι το νέο ταχύτερο αυτοκίνητο στον πλανήτη και πολύ δύσκολα θα σπάσει το ασύλληπτο ρεκόρ των 508,73 χλμ./ώρα που επιτεύχθηκε λίγο έξω από το Λας Βέγκας, στην State Route 160. Έτσι, το Tuatara κατάφερε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ της Bugatti Chiron Super Sport 300 με τα 490,484 χλμ./ώρα.

Μάλιστα το αμερικάνικο hyper car κατάφερε να αγγίξει τα 532,93 χλμ./ώρα αλλά για να μετρήσει το ρεκόρ βγήκε ο μέσος όρος από δύο περάσματα (το ένα σε αντίθετη κατεύθυνση ήταν 484,53). Είναι η υψηλότερη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί ποτέ σε δημόσιο δρόμο. Στο αριστερό κάθισμα του SSC Tuatara βρέθηκε ο βρετανός οδηγός αγώνων Oliver Webb, ενώ ο υπεύθυνος της εταιρείας άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν περιθώρια για ακόμη παραπέρα.

Εδώ να πούμε πως η Shelby Sports Cars (SSC) δεν είναι κάποια τυχαία εταιρία αφού και παλιότερα είχε σημειώσει ρεκόρ ταχύτητας (το 2007 με το Ultimate Aero TT). Το SSC Tuatara εφοδιάζεται με έναν V8 5,9 λίτρων που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 1.750 ίππους όταν καταναλώνει βιοκαύσιμο Ε85 (85% αιθανόλη).

Με αμόλυβδη 91 οκτανίων η απόδοσή του φτάνει τους 1.350, ενώ εξαιρετική είναι και η αεροδυναμική του (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,279). Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, με τον «ρομποτικό» μηχανισμό του να είναι σε θέση να αλλάζει σχέσεις σε χρόνους κάτω των 100 milliseconds.

Στην κατασκευή του αμαξώματος και του πλαισίου έχει χρησιμοποιηθεί carbon fiber, και το πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και ο Jason Gastriota ο οποίος έχει δουλέψει για αυτοκίνητα της Ferrari και της Maserati. To βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.247 κιλά και ο αεροδυναμικός συντελεστής το 0,279. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στα έως 100 αυτοκίνητα με τιμή έκαστο περίπου στα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!