Έστω και με μια κράμπα προς το τέλος, ο Hamilton έκανε χάρισε την 10η νίκη στην Mercedes και την 8η προσωπική σε 12 αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η 92η νίκη για τον Βρετανό στην καριέρα του που συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Formula 1 ξεπερνώντας το ρεκόρ του Michael Schumacher.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα η εκκίνηση ήταν καθαρή με τον Bottas να χάνει αρχικά τη θέση του από το Verstappen. Μετά από μικρή και δίχως επιπτώσεις αναμπουμπούλα με επαφή ανάμεσα στους Perez και Verstappen o Hamilton πέφτει στην 3η θέση και ο Bottas περνά μπροστά. Στους πρώτους γύρους υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις θέσεων με τον Sainz να παίζει γερά και κάπου στο 10ο γύρο επήλθε η ισορροπία με τις δύο Mercedes να περνούν μπροστά φορώντας μεσαία γόμα (όπως οι περισσότεροι οδηγοί σε αντίθεση με την μαλακή των Leclerc, Sainz, Verstappen κ.α. με το βλέμμα καρφωμένο στο δελτίο καιρού για μία γερή βροχόπτωση αφού είχε προηγηθεί ένα ψιλόβροχο.
LAP 10/66 #PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/bxyAr1Mu8k
— Formula 1 (@F1) October 25, 2020
Στον 18ο γύρο υπήρξε επαφή του Stroll (ο οποίος πήρε ποινή 5 δλ. + ακόμη 5 αργότερα για παραβίαση των ορίων της πίστας) που υπέρβαλλε να προσπεράσει από την εξωτερική τον Norris γεμίζοντας την πίστα με θραύσματα. Στη συνέχεια οι πιλότοι έπρεπε να κάνουν σωστή διαχείριση των ελαστικών με την πίστα να γλιστρά σε μερικά σημεία από το ψιλόβροχο. Εν τω μεταξύ ο Hamilton είχε πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα με τον Leclerc να οδηγεί προσεκτικά και γρήγορα και τις βελτιώσεις της Ferrari να είναι εμφανείς.
🚨
— Formula 1 (@F1) October 25, 2020
Stewards have handed Stroll a 5-second time penalty for the earlier collision with Norris#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/nRoauhmBl2
Πριν τα μισά του αγώνα οι ομάδες ξεκίνησαν να μπαίνουν στα pits για τις αλλαγές ελαστικών με μεσαία γόμα και με τους Sainz και Raikkonen να προσφέρουν όμορφο θέαμα σε μια καθαρή μάχη, όπως και οι Ocon και Perez. Ο Ricciardo βρισκόταν επίσης σε καλή μέρα και κάπου στα μισά του αγώνα ο Hamilton ρίχνει γύρο στον Albon που είχε κάνει όμως pitstop. Εντύπωση προκάλεσε η αλλαγή του Leclerc σε σκληρή γόμα.
LAP 33/66
— Formula 1 (@F1) October 25, 2020
Carlos ⚔️ Kimi
Sainz finally gets the upper hand 👏#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/5SiA8HcOqK
Οι Mercedes έκαναν καλή διαχείριση ελαστικών μέχρι να κάνουν την αλλαγή μετά τον 41ο γύρο σε σκληρή γόμα. Λίγο αργότερα ο Hamilton έκανε ταχύτερο γύρο από τον Bottas, ενώ η Red Bull κάνει ένα ακόμη ρεκόρ χρόνου για pitstop στον Albon στο 1,8’’.
LAP 37/66
— Formula 1 (@F1) October 25, 2020
Here’s how things stand with 29 laps to go #PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/Td1bi4QJ8d
O Stroll τελικά εγκατέλειψε λόγω ζημιάς στο πάτωμα και στην πτέρυγα. Ο Vettel κατάφερε να περάσει τον Raikkonen και να πάρει τον πρώτο του βαθμό μετά το Mugello. Έστω και με μια κράμπα στο δεξί πόδι στους τελευταίους γύρους, ο Hamilton χάρισε την 10η νίκη στην Mercedes και την 8η προσωπική του σε 12 αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα στο πρωτάθλημα.
9⃣2⃣ race wins!@LewisHamilton rewrites the #F1 history books #PortugueseGP 🇵🇹 pic.twitter.com/rPBSACeX3G
— Formula 1 (@F1) October 25, 2020
Αυτή ήταν η 92η νίκη για τον Βρετανό στην καριέρα του στην F1 που ξανάγράφει ιστορία. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Bottas και Verstappen, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολούθησαν οι Leclerc, Gasly, Sainz, Perez, Ocon, Ricciardo.
Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα, δείτε εδώ την βαθμολογία, επόμενος αγώνας στην Ιταλία και στην Ίμολα (1 Νοεμβρίου.
HE’S DONE IT! 9⃣2⃣ WINS! LEWIS MAKES @F1 HISTORY. pic.twitter.com/y1aFx02gpP
— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) October 25, 2020