NEA

Το έκανε ή δεν το έκανε το ρεκόρ το SSC Tuatara;

Αν τελικά αποδειχθεί πως η SSC παραποίησε το ρεκόρ ταχύτητας θα είναι από τις μεγαλύτερες κοροϊδίες που έχουμε δει τελευταία.

To ρεκόρ των 508,73 χλμ./ώρα που πέτυχε το Tuatara είναι πραγματικά ασύλληπτο. Αν όμως είναι αληθινό αφού στο διαδίκτυο έχει γίνει σάλος με το βίντεο που δείχνει τα καρέ του να μην συμβαδίζουν με τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Λάδι στην φωτιά έρχεται να ρίξει και η εταιρία τηλεματικής Dewetron, η οποία δήλωσε πως παρείχε τον εξοπλισμό αλλά δεν μπορεί να επαληθεύσει τα δεδομένα και αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με όσα έγιναν στο σημείο εκείνο.

Αρχικά ο Jerod Shelby, ο ιδιοκτήτης της SSC έδειχνε μπερδεμένος με την όλη κατάσταση και υποχρεώθηκε να αποκαλύψει διάφορα στοιχεία. Όπως το ό,τι η τελική σχέση μετάδοσης ήταν μακρύτερη στο 2,92 για να επιτευχθεί η μέγιστη τελική και πως το όριο στροφών του κινητήρα ήταν στις 8.800 σ.α.λ. Επίσης, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα πίσω λάστιχα της Michelin δεν ήταν κάποια ειδικά αλλά τα Pilot Sport Cup 2 που είχαν υπερβολική πίεση στα 49 psi (αντί για 35).

Η SSC βρίσκεται σε μεγάλη πίεση για να αποδείξει ότι όντως το ρεκόρ είναι αληθινό. Παραδέχθηκε πάντως πως το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα είναι από δύο διαφορετικά (σχολιάστηκε έντονα πως το γρήγορο πέρασμα των 532 χλμ./ώρα έγινε στο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής), και για αυτό υπολείπεται σε ακρίβεια σε ότι αφορά στα καρέ της ταχύτητας και την καταγραφή των δεδομένων.

Τελικά, μόνο τα τελευταία θα μπορέσουν να αποδείξουν αν όντως το Tuatara τα κατάφερε και μένε να δούμε την θέση και την ανάλυση που θα πάρει η Dewetron, μία εταιρία τηλεματικής με πολύ υψηλή ακρίβεια που προσφέρει υλικό για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Για να δούμε τελικά αν οι άνθρωποι της SSC θα μείνουν ως οι ήρωες ταχύτητας ή αν αποτελέσουν ένα μεγάλο ρεζιλίκι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!