NEA

Ποια είναι η Rimac; H απάντηση σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ [vid]

H Rimac από την Κροατία αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως μια μικρή εταιρία μπορεί να αναρριχηθεί δίπλα στους κολοσσούς.

Η Rimac έχει πλέον καθιερωθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία ως μια εταιρία εξπέρ στην ηλεκτροκίνηση και ειδικότερα στον τομέα των υψηλών επιδόσεων. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Rimac μετέχει η Porsche με ποσοστό της τάξης του 15% που θα αυξηθεί στο 49% προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση της Bugatti, ενώ κεφάλαια ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων έχει επενδύσεις και ο όμιλος της Hyundai.

Τελευταία κυκλοφορούν και φήμες για μια πιθανή ανταλλαγή μετοχικού της κεφαλαίου στο VW Group με αντάλλαγμα την «μεταβίβαση» της Bugatti.

Πριν από δύο χρόνια παρουσιάστηκε το Rimac C_Two και εξελίσσεται την τελευταία διετία. Αποδίδει 1.914 ίππους και 2.300 Nm, έχει μπαταρία 120 kWh, αυτονομία 550 χιλιομέτρων, 1,85 δεύτερα για τα 0-96 χλμ./ώρα και τελική στα 412 χλμ./ώρα. Κάτι σχετικά άγνωστο είναι το Tajima Rimac eRunner, ένα πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό που κατασκευάστηκε για τη συμμετοχή του Nobuhiro Tajima, γνωστού και ως «Monster», στο Pikes Peak του 2016.

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ -από το γερμανικό κανάλι Welt Documentary- που ακολουθεί δείχνοντας μια εταιρία που πραγματικά έχει τεράστιες προοπτικές στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και των νέας γενιάς αθόρυβων supercars.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button