ΑΓΩΝΕΣ

GP Εμίλια Ρομάνια: Ακόμη και η τύχη είναι με το μέρος του πρωταθλητή Hamilton!

Στο 100ο Grand Prix που έγινε στην Ιταλία ο Lewis Hamilton είχε ένα σχετικά εύκολο έργο στην Imola με σύμμαχο και το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο βάθρο ανέβηκε ο Bottas και ο Ricciardo για τη Renault. Ο Verstappen εγκατέλειψε από κλαταρισμένο λάστιχο.  H Mercedes πήρε το 7ο σερί πρωτάθλημα κατασκευαστών!

O αγώνας ξεκίνησε με όλα τα μονοθέσια να επιλέγουν μέση γόμα εκτός από τους Gasly, Ricciardo, Albon, Leclerc, Kvyat, Norris, Sainz, Giovinazzi με την μαλακή. Ο Bottas είχε πολύ καλή εκκίνηση όπως και ο Verstappen που πετάχτηκε μπροστά από τον Hamilton με τον Stroll να μπαίνει στα pits για αλλαγή ρύγχους μετά από επαφή με τον Ocon. Μετά την καθαρή εκκίνηση όλα κύλησαν ομαλά και φάνηκε πως τον πρώτο λόγο θα είχε η τακτική. Όχι όμως για τον Gasly που εγκατέλειψε πριν τον 10ο γύρο λόγω μηχανικού προβλήματος στο σύνολο της Honda και της Alpha Tauri.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα πρώτα pitstops με πρώτο για αλλαγή ελαστικών τον Leclerc. Μετά την αλλαγή και της πρώτης τριάδας, με τον Hamilton να αλλάζει τελευταίος και να επωφελείται από το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε λόγω της εγκατάλειψης του Ocon. H τύχη ήταν με το μέρος του πρωταθλητή στον 33ο γύρο ο οποίος άλλαξε λάστιχα και πέρασε μπροστά απ’ όλους και τον Bottas που αντιμετωπίζει αεροδυναμικό θέμα και με το πάτωμα του μονοθεσίου του.

Ο Vettel είχε ελπίδες για μια καλή θέση οι οποίες εξανεμίστηκαν από το πολύ κακό pitstop της ομάδας του στον 40ο γύρο. Λίγο αργότερα ο Bottas δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την θέση του και ο Verstappen πέρασε μπροστά περίπου 20 γύρους πριν πέσει η καρό σημαία. Ο Magnussen εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος και ξαφνικά ο Verstappen βρέθηκε κολλημένος στην αμμοπαγίδα με κλαταρισμένο λάστιχο. Το safety car μπήκε στην πίστα και έγιναν ανακατατάξεις πίσω με αλλαγές ελαστικών.

Από τα απίστευτα που έγιναν ήταν η έξοδος του Russel με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Πάτησε το γκάζι, έχασε το πίσω μέρος και μαζί τις ελπίδες του για τον πρώτο βαθμό της Williams. Πολύ κρίμα διότι ήταν μεγάλη ευκαιρία για χαρές στην ομάδα του. Θέαμα υπήρξε στη συνέχεια με τον Perez να οδηγεί εξαιρετικά όπως και τον Kvyat που προσπέρασε τον Leclerc.

Τελικά οι δύο Mercedes (με τον Hamilton να κάνει και ταχύτερο γύρο) τερμάτισαν πρώτες και ο Ricciardo κράτησε την θέση του για το βάθρο, το δεύτερο φετινό για την Renault. Στην βαθμολογούμενη 10άδα οι δύο McLaren όπως και οι δύο Alfa Romeo.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα, δείτε εδώ την βαθμολογία, επόμενος αγώνας στην Ιταλία και στην Κωνσταντινούπολη (15 Νοεμβρίου).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!