NEA

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες και βίντεο για το νέο Nissan Qashqai 2021 [vid]

Το νέο Qashqai θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021 και θα έχει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις καθώς και μια υβριδική e-Power.

H Nissan έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία από το νέο Qashqai και απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες βλέπουμε τις αναλογίες του τωρινού μοντέλου με καλή απόσταση από το έδαφος και μια πιο κάθετη μάσκα. Πολλά περισσότερα μας δείχνει η παρακάτω εικόνα η οποία επιβεβαιώνει πως το νέο Qashqai θα υιοθετήσει την αισθητική του Juke με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

H 3η γενιά Qashqai βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-C και οι βασικές του εκδόσεις θα εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης στα 1.300 κ.εκ. και ήπια υβριδική τεχνολογία. Δεν θα υπάρχει καθόλου diesel έκδοση, αλλά μια πιο εξελιγμένη πλήρως υβριδική με τεχνολογία e-Power.

Εδώ ο βενζινοκινητήρας δεν συμμετέχει στην κίνηση του αυτοκινήτου αλλά λειτουργεί σαν γεννήτρια φορτίζοντας την μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να ακούσουμε για ένα σε σειρά υβριδικό σύστημα τύπου E-REV (όπως για παράδειγμα η REX έκδοση του BMW i3).

Από εκεί και πέρα η Nissan αναφέρει πως το CMF-C φέρει 50% περισσότερο ενισχυμένο χάλυβα και αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου κατά 41%. Αντίθετα, χάρη στις νέες τεχνικές συγκόλλησης και την εκτενέστερη χρήση αλουμινίου (σε πίσω πόρτες, καπό, πίσω φτερά κ.α.) το έχουν εξοικονομηθεί 60 κιλά.

Στα προσθιοκίνητα μοντέλα AWD θα υπάρχουν 19άρες ζάντες με πίσω ημιάκαμπτο και στα τετρακίνητα AWD με 20άρες θα υπάρχει διάταξη πολλαπλών συνδέσμων. Επίσης, οι Ιάπωνες αναφέρουν εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης με αποκορύφωμα με αποκορύφωμα το ProPilot. Τέλος να πούμε πως το νέο Qashqai για την Ευρώπη θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Sunderland της Βρετανίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!