NEA

Σημαντική αναβάθμιση για το λογισμικό του VW ID.3

Κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε στο μέλλον με τα ηλεκτρικά είναι οι συνεχείς αναβαθμίσεις των λογισμικών τους.

Ωστόσο, στην περίπτωση του ID.3 δεν μιλάμε για μια απλή αναβάθμιση του software αλλά για «μπαλώματα» σε σοβαρά κενά και δυσλειτουργίες που είχαν προκύψει από σημαντικά λάθη στο λογισμικό. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που καθυστέρησε το λανσάρισμα του ηλεκτρικού της VW με τις πρώτες παρτίδες να είχαν περιπτώσεις αυτοκινήτων με κάποιες καθυστερήσεις στην απόκριση και διακοπές στη λειτουργία του συστήματος πρόωσης.

Επίσης, δεν υπήρχαν διαθέσιμα τα Android Auto και Apple Carplay, ούτε το προηγμένο Head Up Display με το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί το ηλεκτρικό VW. Στο μεσοδιάστημα οι μηχανικοί της VW ετοίμασαν την καινούργια έκδοση του λογισμικού, που ονομάζεται ΜΕ2 και η οποία δεν θα μπορεί διανεμηθεί over the air στην περίπτωση που το σύστημα «κρασάρει».

Για αυτό το λόγο και όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης, τα «προβληματικά» ID.3 που ήδη κυκλοφορούν θα πρέπει να παραμείνουν για μια τουλάχιστον ημέρα στο συνεργείο, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Auto Bild. Επίσης, ένας λόγος που το update πρέπει να γίνει σε ελεγχόμενο ασφαλές περιβάλλον είναι η προστασία του από χάκερ με κακόβουλα λογισμικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!