NEA

Φωτιά το πρόστιμο για όσους οδηγούν δίχως δίπλωμα

Βαριά θα τα πρόστιμα σε όσους οδηγούν χωρίς δίπλωμα όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο μεταφορών και υποδομών.

Συγκεκριμένα: «Αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, μηχανοκίνητο τρίκυκλο, ελαφρύ τετράκυκλο, τετράκυκλο και αυτοκίνητο και στερείται ή δεν κατέχει την κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος της παραγράφου 1 του παρόντος ή η άδεια οδήγησής του έχει ανακληθεί ή αφαιρεθεί για οποιονδήποτε λόγο, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες, με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ, καθώς και με επιτόπου αφαίρεση του εντύπου της άδειας οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για τριάντα (30) ημέρες.

Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006 (Α’49). Για τη σχετική παράβαση που αφορά στην ειδική άδεια οδήγησης οδηγού επιβατικού δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 4070/2012 (Α΄82).

Αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 74/2008 (Α’112), τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ και με αφαίρεση του εντύπου της άδειας οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για τριάντα (30) ημέρες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. σέ περίπτωση που έχεις δώσει τά σήματα για αυτοκίνητο από Ιούνιο,η διαδικασία έχει ξεκινήσει από Φεβρουαρίο 2020 και σέ έπιασε τ η πρώτη καραντίνα αλλά πέρασες τά σήματα.μια εβδομάδα πριν δώσεις οδήγηση σέ πιάνει η δεύτερη καραντίνα και δεν προλαβαίνεις να πάρεις δίπλωμα.ομως έχεις αυτοκίνητο Με πληρωμένα ασφάλεια τέλη και άδεια μεταβίβασης τί γίνεται?

    1. Καλημέρα, προφανώς την απάντηση την γνωρίζετε ήδη. Από την στιγμή που δεν έχετε στα χέρια σας την άδεια οδήγησης δεν μπορείτε να οδηγείτε εσείς παρά μόνο άλλο πρόσωπο που έχει δίπλωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!