ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Μία ακόμη νίκη για τον Hamilton σε έναν επεισοδιακό αγώνα

Απίστευτα πράγματα έγιναν στην πίστα του Μπαχρέιν η οποία θα μείνει στην μνήμη των περισσοτέρων για το τρομακτικό ατύχημα του Romain Grosjean.

Στην πίστα του Μπαχρέιν ο αγώνας ξεκίνησε με το αριστερό και με το τρομακτικό ατύχημα του Grosjean με το μονοθέσιο του να τρυπά την μπαριέρα, να κόβεται στην μέση και να παίρνει φωτιά. Ο αγώνας διακόπηκε και ευτυχώς ο Grosjean ήταν πολύ τυχερός και δίχως να τραυματιστεί σοβαρά. Μετά από αρκετή ώρα δόθηκε το πράσινο φως της εκκίνησης, αλλά το safety car μπήκε ξανά στην πίστα μετά την ανατροπή του Stroll και τον Kvyat να δέχεται ποινή 10 δευτερολέπτων.

Τελικά ο αγώνας ξεκίνησε για δεύτερη φορά με τον Hamilton και Verstappen να έχουν περάσει μπροστά και τον Bottas να μένει πολύ πίσω λόγω κλαταρίσματος. Η έκβαση του αγώνα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή των ελαστικών ανάμεσα στην σκληρή και στην μεσαία γόμα και με σχεδόν όλους τους οδηγούς να έχουν κάνει δύο pitstops μέχρι τα μισά.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Perez που προσπαθούσε να διατηρήσει τις ελπίδες του για μια θέση στο βάθρο και τον Bottas για μια καλύτερη θέση στην 10άδα. Στην μάχη για το βάθρο ήταν και η McLaren με τους δύο οδηγούς της, αλλά και την Renault. Μια κατάσταση που θα ξεκαθάριζε με τον επόμενο κύκλο των pitstops, όπως με τον Verstappen που θα κυνηγούσε το ταχύτερο χρόνο.

Πολλές ήταν πάντως οι αλλαγές ελαστικών σε έναν αγώνα που τελικά τερμάτισε πρώτος με διαφορά ο Hamilton και τον Bottas να μπαίνει στην 10άδα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Red Bull του Verstappen, αλλά στο τρίτο σκαλί δεν ανέβηκε η Racing Point του Perez που άρπαξε φωτιά τρεις γύρους πριν την καρό σημαία. Πολύ άτυχος ο Μεξικάνος, όπου έδωσε το δικαίωμα στον Albon να χαρεί το βάθρο και ο αγώνας να τελειώνει υπό καθεστώς safety car.

Κερδισμένη στην μάχη για την τρίτη θέση των κατασκευαστών ήταν τελικά η McLaren με τους Νorris και Sainz να καταλαμβάνουν την 4η και 5η θέση. 
Την δεκάδα έκλεισαν οι Gasly με AlphaTauri, Ricciardo με Renault, Bottas με Mercedes, Ocon με Renault και Leclerc με Ferrari. Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα και πάλι στο Σακχίρ σε μία ιδιαίτερη πίστα που προμηνύει έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και πιθανότατα ανατρεπτικό αγώνα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κατάταξη σε έναν επεισοδιακό αγώνα, δείτε εδώ την βαθμολογία, επόμενος αγώνας ξανά στο Μπαχρέιν (29 Νοεμβρίου).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!