ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»: Αυτά είναι τα 10 μοντέλα της τελικής φάσης!

Την 30ή Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή των 10 φιναλίστ, που θα συμμετάσχουν στη φετινή ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2021.

Στη σχετική ψηφοφορία, πήραν μέρος 27 δημοσιογράφοι-μέλη του ανεξάρτητου θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς γα την Ελλάδα», οι οποίοι επέλεξαν τα 10 μοντέλα ανάμεσα σε συνολικά 22 καινούργια, τα οποία εισήλθαν στην ελληνική αγορά, τους τελευταίους 12 μήνες.

Η δεκάδα της τελικής φάσης, με αλφαβητική σειρά, είναι η εξής:

• Ford Puma
• Ηyundai i20
• Nissan Juke
• Opel Corsa
• Peugeot 2008
• Renault Captur
• Seat Leon
• Skoda Kamiq
• Toyota Yaris
• VW ID.3

Η διοργάνωση της ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021» για την Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας (ΕΣΣΑΜ). Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, θα διεξαχθεί αυτή τη φορά, διαδικτυακά μέσα στο Δεκέμβριο.


Ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», εξελίσσεται διαρκώς τα τελευταία 15 χρόνια. Οι δημοσιογράφοι μέλη του επιλέγουν κάθε χρόνο το καλύτερο μοντέλο, ανάμεσα στα νέα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην εγχώρια αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους. Με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, το σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης, αυτή τη φορά, 22 συνολικά, ήταν με αλφαβητική σειρά τα εξής: Audi A3 Sportback, BMW 1 Series, Ford Puma, Ford Kuga, Hyundai i10, Ηyundai i20, Land Rover Defender, Mazda CX-30, Mazda MX-30, Mercedes GLA, Mercedes GLB, Mercedes EQC, Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 2008, Renault Captur, Seat Leon, Skoda Kamiq, Skoda Octavia, Toyota Yaris, VW Golf, VW ID.3

Στην ανοιχτή ψηφοφορία, για την επιλογή τόσο της επικρατέστερης δεκάδας όσο και του ΑτΧ, συµµετέχουν δημοσιογράφοι  που ασχολούνται µε την αυτοκινητική ενηµέρωση σ’ ένα µεγάλο αριθµό µέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών (εφηµερίδες, περιοδικά, Internet, τηλεόραση, ραδιόφωνο). 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!