ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Kia Hellas & Protergia: Μία συνεργασία που «ηλεκτρίζει»

Μία νέα δυναμική συνεργασία ξεκίνησε η Kia Hellas και η Protergia για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όσους πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων Kia επιλέξουν να συνδεθούν με το δίκτυό της, δημιουργώντας το πρόγραμμα KIA e-DRIVE home powered by Protergia.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν «πράσινη» ενέργεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Kia η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ενέργειάς τους (φορτίσεις) για τουλάχιστον 20.000 χιλιόμετρα καθώς και ένα πλέγμα υπηρεσιών που έχει να κάνει με την ολιστική εμπειρία του πελάτη ηλεκτρικών αυτοκινήτων Kia (αυτοψία σημείου εγκατάστασης φορτιστή, μελέτη, παροχή & σύνδεση φορτιστών).

Η Protergia είναι ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και παροχής φυσικού αερίου προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα και σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες ενέργειας σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες περισσότερων από 250.000 πελατών.

Η Kia διαθέτει ήδη 2 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά: το e-Niro και το e-Soul.

To e-Niro, το πρώτο ηλεκτρικό crossover με ιδιαίτερο στυλ για φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση,  προσφέρει αυτονομία έως 455 χιλιόμετρα σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την έκδοση των 39,2 kWh  η οποία εφοδιάζεται με έναν  ηλεκτροκινητήρα  100 kW (136 PS), ροπή 395 Nm, επιτάχυνση 0-100 σε 9,8 δεύτερα και συνδυασμένη αυτονομία 289 χιλιομέτρων (405 χιλιόμετρα εντός πόλης) και την έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh  η οποία συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW (204 PS) και 395 Nm ροπής με την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 7,8 δεύτερα και συνδυασμένη αυτονομία 455 χιλιομέτρων (615 εντός πόλης).

Το e-Soul  αποτελεί το δεύτερο γεμάτο φρεσκάδα ηλεκτρικό crossover της Kia, με το funky και διασκεδαστικό εξωτερικό καθώς και το παιχνιδιάρικο και άνετο εσωτερικό του με την ακόρεστη γεύση για περιπέτεια με αυτονομία έως και 452 χιλιόμετρα.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις που εξοπλίζονται με μπαταρίες 39,2 kWh και 64 kWh. Η έκδοση των 39,2 kWh θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 PS, ροπή 365 Nm και συνδυασμένη αυτονομία 276 χιλιομέτρων (407 εντός πόλης). Η μεγαλύτερη έκδοση των 64 kWh  θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 204 PS, ροπή 395 Nm, επιτάχυνση 0-100 σε 7,6 δεύτερα και συνδυασμένη αυτονομία 448 χιλιομέτρων (639 εντός πόλης).

Τα παραπάνω μοντέλα εξοπλίζονται με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης οδηγού ADAS, και τις τεχνολογίες της Kia DRIVE WISE, προσφέροντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης και με τη μοναδική 7ετή εγγύηση ή 150.000 χιλιομέτρων της Kia.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button