NEA

Εντυπωσιάζει το ταμπλό του νέου Nissan Qashqai

Στο νέο γύρο της αποκάλυψης της νέας γενιάς Qashqai οι Ιάπωνες μας αποκαλύπτουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

To νέο Qashqai αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά την ερχόμενη άνοιξη και ήδη η Nissan έχει δώσει τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο. Για το νέο της SUV που θα έχει στιλ αλά Juke, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-C, θα έχει μοτέρ στα 1,33 λίτρα, diesel δεν θα υπάρχει, αλλά μια plug-in υβριδική έκδοση e-power με διάταξη σε σειρά (range extender).

Οι Ιάπωνες κάνουν ιδιαίτερο λόγο για μια πιο premium κατεύθυνση στο νέο Qashqai και όπως αυτή αποτυπώνεται στο σύγχρονο ταμπλό του. Από το οποίο μπορούμε να διακρίνουμε τον μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ και παρά δίπλα την υπερυψωμένη οθόνη αφής 9,0’’ που πολύ σωστά εργονομικά πλαισιώνεται από φυσικούς διακόπτες (σε αντίθεση με το VW Group ή την PSA). Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει ο μικρός επιλογέας κίνησης τεχνολογίας «shift-by-wire» όπως και αυτός για τα προφίλ λειτουργίας της τετρακίνησης (σε όσες εκδόσεις έχουν AWD).

H Nissan στέκεται ιδιαίτερα στις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας Android Auto/ Apple CarPlay, στο ηχοσύστημα της Bose, στις επιλεγμένες δερμάτινες επενδύσεις, στο μεγαλύτερο έγχρωμο HUD 10,8’’ της κατηγορίας, στην ασύρματη φόρτιση για smartphone, στο εξελιγμένο ProPilot και σε άλλα στοιχεία στις top εκδόσεις που τονίζουν την πολυτέλεια του νέου Qashqai.

Σχετικά με τους εσωτερικούς χώρους αυτοί αναμένονται μεγαλύτεροι από του τωρινού μοντέλου αφού το νέο Qashqai θα είναι μακρύτερο κατά 3,5 εκ., φαρδύτερο κατά 3,2 εκ. και ψηλότερο κατά 2,5 εκ. Η αύξηση των διαστάσεων είναι αναπόφευκτη ώστε το νέο Qashqai να έχει μια καλή απόσταση από το Juke. Επίσης, το μεταξόνιο θα είναι αυξημένο κατά 20 χλστ. με το πορτμπαγκάζ να προσφέρει πάνω από 500 λίτρα μαζί με τον υποδαπέδιο χώρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!