NEA

Θα επιλέγατε ένα Genesis GV70 από ένα Audi Q5 ή μία BMW X3;

Αυτός είναι ο στόχος της Genesis όταν με το καλό ξεκινήσει να μπαίνει όλο και περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μέχρι τώρα το premium σήμα της Hyundai τα έχει καταφέρει περίφημα στην αγορά των ΗΠΑ εκτοπίζοντας κλασικούς παίχτες, όπως την Lexus ή την Infiniti. Πριν από περίπου δύο μήνες οι Κορεάτες ανακοίνωσαν πως τα πηγαίνουν τόσο καλά ώστε να λανσάρουν στην Ευρώπη μερικά από τα μοντέλα τους και ειδικότερα τα SUV που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση.

Εδώ να πούμε πως μέχρι στιγμής η Genesis έχει μια γκάμα από πέντε μοντέλα και δύο SUV. Με το πιο πρόσφατο να είναι το εντυπωσιακό GV70 που αποσπά κολακευτικά σχόλια τόσο για την εμφατική του μάσκα όσο και για το πολύ όμορφο πίσω ανάγλυφο. Και ας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό κάτι από κουπέ Mercedes GLS ή Porsche Macan.

Πάντως, και το εσωτερικό εντυπωσιάζει με την σύγχρονη αισθητική του με την στενόμακρή touch-screen, την οθόνη χαμηλότερα για τον κλιματισμό, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και γενικότερα για την πολυτελή συμπαγή αίσθηση που δημιουργεί ο διάκοσμος.

Από εκεί και πέρα η Genesis έχει ανακοινώσει πως θα λανσάρει το GV70 στην Αμερική στις αρχές του 2021 στην βασική τετρακύλινδρη turbo έκδοση 2.5 με 304 ίππους/ 422 Nm και στην ισχυρότερη twin-turbo V6 3.5 με 380 ίππους/ 530 Nm. Πιθανότατα να υπάρχει και ένας diesel 2.2 με 210 άλογα. Όσο για την Ευρώπη αναμένουμε πληροφορίες αν τελικά το GV70 θα εισαχθεί ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος αντίστοιχου χαρακτήρα SUV όπως είναι το Audi Q5.

To σίγουρο είναι πως στις ΗΠΑ θα το προτιμήσουν αρκετοί οδηγοί, τόσο ελέω του πλήγματος που έχει δεχθεί η γερμανική εταιρία λόγω dieselgate όσο και για θέματα αξιοπιστίας. Μιας και πρόσφατη έρευνα κατέληξε πως η Audi είναι τόσο αξιόπιστη όσο και η Tesla…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!