NEA

1 στα 3 οχήματα το 2030 θα είναι ηλεκτρικά στην Ελλάδα

Στην ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα στοχεύει το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με στόχο σε 10 χρόνια από σήμερα, το 2030, ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα τίθενται σε κυκλοφορία να είναι ηλεκτρικά.

Στην παρέμβαση του ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής από το 6 ο Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας, με θέμα τη βιώσιμη δημόσια κινητικότητα μέσω τεχνικών και δομικών αλλαγών, που διοργάνωσε το Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο τόνισε ότι το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καλύπτει κατηγορία:

  • ΙΧ: Με σοβαρά κίνητρα για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων. Και για τα αυτοκίνητα και για τα δίκυκλα.
  • Επαγγελματικά οχήματα: Αντίστοιχα κίνητρα δίνουμε και για τα ταξί, ταφορτηγά, αλλά και την ανανέωση με ηλεκτρικά οχήματα του στόλου τωνεταιρειών.
  • Και βέβαια, λεωφορεία. Στο διαγωνισμό που ετοιμάζεται για τα νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε μάλιστα ότι ήδη στους δρόμους της Αθήνα κάνουν δοκιμαστικά δρομολόγια δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και σύντομα θα βγει ξανά στο δρόμο και ένα τρίτο, ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη σε ποιο βαθμό ταιριάζουν με τις ανάγκες της πόλης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Στην γερμανια εχουν 11.000 ευρω εκπτωση για ηλεκτρικο εδω παρακατω απο το μισο.και με αυτους τους φορους στης τιμες καινουργιων περιμενουν να τρεξουμε να παρουμε ηλεκτρικο;Με αρχικες τιμες κοντα στα 30.000 ευρω + σερβις 500-600 ευρω στην 5ετια που δεν το γνωριζουν οι ελληνες καταναλωτες ποτε θα αρχιζει να βγαζει κερδος;Μετα απο 20 με 30 χρονια.Καληνυχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!