NEA

To νέο Toyota Aygo θα είναι ένα μικρό Yaris

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές η Toyota θα συνεχίσει «συμβατικά» με το νέο Aygo που θα παρουσιαστεί τέλη του 2021.

Όπως έχουμε γράψει το νέο Aygo δεν θα έχει καμία σχέση με την Peugeot-Citroen οι οποίες θα ακολουθήσουν την ηλεκτρική οδό. Όπως και το VW Group. Έτσι, η νέα γενιά του μικρού Toyota θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Τσεχία, αφού μετά τη λήξη της συνεργασίας με τους Γάλλους η ιαπωνική εταιρία κράτησε το εργοστάσιο.

Έτσι, το νέο Aygo θα συνεχίσει με τον 1.000άρη κινητήρα βενζίνης, ενώ από την στιγμή που θα βασίζεται σε μια σμίκρυνση της TNGA GA-B πλατφόρμας δεν αποκλείεται να δούμε και μια πιο ήπια υβριδική έκδοση με αστικό χαρακτήρα. Αυτό που δεν θα δούμε αφορά σε μια καθαρά ηλεκτρική έκδοση.

Πηγή φωτογραφιών: KDesign AG

Σχεδιαστικά το νέο Aygo θα μοιάζει πολύ με το νέο Yaris και μια προσέγγιση επί του θέματος μας δίνει το στούντιο KDesign AG. Η σχεδίαση του μοντέλου και η εξέλιξη του θα γίνει στο Βέλγιο. Πολύ πιθανή είναι και προσθήκη μιας crossover εκδοχής με υπερυψωμένο στιλ και εκτός… πόλης αέρα.

Οι διαστάσεις αναμένονται ελάχιστα μεγαλύτερες προς όφελος των χώρων, ειδικά για τους τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές. Το ταμπλό αναμένεται επίσης να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Yaris, θα υπάρχει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone, ενώ το σύστημα πολυμέσων θα έχει μια οθόνη αφής και πιθανότατα ο πίνακας οργάνων ένα μικρότερο trip computer.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!