NEA

Αυτό το Toyota είναι διθέσιο, πλαστικό και ηλεκτρικό

Πρόκειται για ένα city-car μηδενικών ρύπων με καθαρά αστικό ενδιαφέρον που θα μπορούσε να δώσει λύση και στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Τέτοιου είδους αυτοκινητάκια έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε να κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Ιαπωνία. Ωστόσο, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης αυτού του είδους τα citycars ενδεχομένως να αποκτήσουν και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον (πολύ μεγάλο συγκέντρωσε το ανάλογης λογικής Citroen Ami), αφού έχουν χαμηλό κόστος χρήσης και κτήσης.

Το C*pod, όπως ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμους για τους Γιαπωνέζους από του χρόνου έναντι περίπου 14.000 ευρώ δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι σχετικές επιδόσεις. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών το αυτοκινητάκι της Toyota έχει μήκος μόλις 2,49 μέτρα και είναι πολύ στενό με πλάτος 1,29 μέτρα. Το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 690 κιλά και έχει χώρους για έως δύο άτομα.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 12,5 ίππων με 56 Nm ροπής που περνούν στους πίσω τροχούς. Η μπαταρία 9 kWh προσφέρει αυτονομία για έως 150 χιλιόμετρα με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 60 χλμ./ώρα. Όχι και άσχημα για ένα ηλεκτρικό city-car, δε νομίζετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!