NEA

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα πηγαίνουν μόνα τους για πλύσιμο;

Η Toyota βλέπει αρκετά μπροστά στο μέλλον αφού κατάθεσε πρόσφατα μια πατέντα για την διαδικασία πλύσης αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η εν λόγω πατέντα κατατέθηκε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ και αφορά σε ένα εύλογο ερώτημα: πως θα πλένονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε ένα αυτόματο πλυντήριο; Μπορεί το ερώτημα να ακούγεται αστείο, αλλά όταν αρχίζει να διαδίδεται η αυτόνομη οδήγηση θα πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις για νομικά και πρακτικά θέματα.

Όπως αυτή που δίνει η Toyota μέσα από έναν απλό αλγόριθμο σχετικά με ένα «σύστημα απόφασης πλύσης αυτοκινήτου», μια διαδικασία δηλαδή που θα επιτρέπει στα μελλοντικά αυτόνομα αυτοκίνητα να πηγαίνουν μόνα τους στο πλυντήριο, εφόσον χρειάζονται πλύσιμο.

Βάσει αυτού, το αυτοκίνητο ελέγχει με την αυτόνομη τεχνολογία του αν ο καιρός τις προηγούμενες μέρες ήταν κακός ή αν έχει κινηθεί εκτός ασφάλτου και χρειάζεται πλύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνεται το κατάλληλο πλυντήριο που προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες πλοήγησης. Προφανώς, πλήρως αυτοματοποιημένο θα είναι και το πλυντήριο δίχως την ανθρώπινη παρέμβαση παρά μόνο εποπτεία. Για να δούμε, τι άλλο θα δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!