NEA

Το Apple Car θα το κατασκευάζει η Hyundai;

Πηγή φωτογραφίας: carwow.co.uk

Η συγκεκριμένη είδηση δημοσιεύτηκε σε κορεατική έγκριτη ιστοσελίδα με αποτέλεσμα η μετοχή της Hyundai να σημειώσει άλμα 19,4%.

Στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης πολλές είναι οι φήμες που ακούγονται και άλλες τόσο οι εξελίξεις και οι μυστικές συμφωνίες που ήδη «τρέχουν». Και μετά την αναζωπύρωση της φημολογίας γύρω από το αυτοκίνητο της Apple και το Project Titan, έρχεται ένα τοπικό δημοσίευμα από τη Κορέα που υποστηρίζει πως η Hyundai έχει ήδη συμφωνήσει για την παραγωγή του!

Μάλιστα, η όλη συμφωνία θα ακολουθήσει την λογική της Apple, βάσει της οποίας η εταιρία σχεδιάζει και εξελίσσει το λειτουργικό της, αλλά τις συσκευές της τις κατασκευάζει η Foxconn. Έτσι και η Hyundai, θα μπορούσε να αναλάβει την παραγωγή του Apple Car και ταυτόχρονα συμμετέχοντας στην εξέλιξη των μπαταριών, της αυτόνομης τεχνολογίας κ.α.

Βάσει του δημοσιεύματος η επίσημη πρεμιέρα του Apple Car θα μπορούσε να γίνει το 2025. Η Hyundai τοποθετήθηκε μετά το δημοσίευμα λέγοντας πως «..βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες αναφορικά με ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα», χωρίς όμως να κατονομάσει την Apple. Για την οποία στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί πως βρισκόταν σε συνομιλίες με τη BMW, οι οποίες τελικά ναυάγησαν.

Το τι θα γίνει έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού όλα δείχνουν πως η Apple ενδιαφέρεται να λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα της. Και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι εφικτό μόνο αν μια μεγάλη εταιρία αναλάβει την παραγωγή του. Πρόσφατα, η Automotive News είχε αναφέρει πως η Magna Steyr θα μπορούσε να το κάνει.

Ωστόσο, μόνο ένας πραγματικά μεγάλος κατασκευαστής όπως η Hyundai θα μπορούσε να αναλάβει το Apple Car που να  έχει ήδη ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία στην ηλεκτροκίνηση. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι πως στη Νότια Κορέα κατοικοεδρεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες εταιρίες μπαταριών παγκοσμίως, όπως είναι η LG Chem.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!