NEA

Χειρότερη η κατάσταση στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία»

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία επιχειρηματικής έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών η κατάσταση που επικρατεί στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παρουσιάσει σχετική επιδείνωση η οποία πλήττει τόσο την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες όσο και τους προμηθευτές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι εκτιμήσεις τους για την τρέχουσα κατάσταση μειώθηκε κατά -5,4 μονάδες έναντι +5,0 μονάδες τον μήνα Νοέμβριο 2020. Ωστόσο οι περισσότερες των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν θετικά την όλη κατάσταση, όπως έχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον διαμορφωθεί, αναμένοντας θετικές εξελίξεις για τους επόμενους έξη μήνες. Ο δείκτης προσδοκιών παρουσίασε αύξηση και από -1,6 βαθμούς τον Νοέμβριο έφθασε στους +10,1 βαθμούς τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου για τις έρευνες της αγοράς και των διαφόρων κλάδων της γερμανικής οικονομίας. Δρ. Klaus Wohlrabe, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του δεύτερου, περισσότερο σκληρού, «lockdown».

Πιο συγκεκριμένα οι προσδοκίες για την παραγωγή σημείωσαν απότομη πτώση και από -0,7 μονάδες τον Νοέμβριο έπεσαν στις -20,6 μονάδες. Αντίστοιχα οι προσδοκίες για νέες εξαγωγές παρουσίασαν μία μικρή σχετικά συρρίκνωση και από -4,0 μονάδες τον Νοέμβριο περιορίσθηκαν στις -2,5 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οσον αφορά τις θέσεις εργασίας και ιδιαίτερα εκείνες που πρόκειται να χαθούν, ο σχετικός δείκτης παρουσιάζει σημαντική μείωση φθάνοντας στις -35,2 μονάδες.

Αντίστοιχα ο δείκτης της ζήτησης μειώθηκε τον Δεκέμβριο σε 8,8 μονάδες από 13,3 μονάδες τον Νοέμβριο, ενώ οι νέες παραγγελίες παρουσίασαν, σε μηνιαία βάση, οριακή αύξηση και από 5,9 μονάδες τον Νοέμβριο αυξήθηκαν σε 7,1 μονάδες τον μήνα Δεκέμβριο. Τέλος τα αποθέματα τελικών προϊόντων είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τα συνηθισμένα για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση σε -5,7 μονάδες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!