ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Panasonic παρουσιάσει το HUD τεχνητής νοημοσύνης [vid]

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2021 που διεξάγεται ψηφιακά η Panasonic παρουσιάζει το νέας γενιάς head-up display.

Τα συστήματα head-up display είναι γνωστά και βασίζονται σε μια σχετικά απλή αρχή λειτουργίας. Στα παλιότερα συστήματα μπορούσαν να απεικονίζουν κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα του οχήματος. Αργότερα προστέθηκαν και άλλες, όπως οι υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης, ενώ οι επισημάνσεις έγιναν έγχρωμες και δυναμικές.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια ακόμη πιο εξελιγμένη εκδοχή με τις υποδείξεις του navigation να είναι πλήρως δυναμικές με ψήγματα τεχνητής νοημοσύνης. Ο αλγόριθμος PRIZM, όπως τον ονομάζει η Panasonic, συνεργάζεται στενά με τα συστήματα υποβοήθησης και τις σχετικές κάμερες/ ραντάρ (σε εύρος 180 μοιρών και εμβέλεια έως 90 μέτρα).

Έτσι, μπορεί να αναγνωρίζει από επικίνδυνες καταστάσεις, κενές θέσεις στάθμευσης, διαβάσεις πεζών ή ακόμη και ποδηλάτες. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως όλος αυτός ο όγκος πληροφόρησης αντί να διευκολύνει ίσως και να μπερδεύει ή να αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!