NEA

Εσείς, ποιο θα αγοράζατε; Το Sony Vision-S ή το Apple Car;

Ένα ερώτημα που μπορεί σήμερα να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αλλά μέσα στην δεκαετία θα αποκτήσει μεγάλο νόημα.

Η Sony παρουσιάζει ένα ακόμη βίντεο που μας δείχνει το πρωτότυπο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο Vision-S να δοκιμάζεται στους δρόμους της Ευρώπης και συγκεκριμένα της Αυστρίας. Ταυτόχρονα αναμένονται οι πρώτες επίσημες επιβεβαιώσεις σχετικά με την συνεργασία της Apple με την Hyundai, με την τελευταία να αναλαμβάνει την παραγωγή των αυτοκινήτων που θα εξελίξει η πρώτη. Μήπως ο κόσμος χάλασε;

Όχι, απλά βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου μετασχηματισμού που θα είναι ο μεγαλύτερος που έχει γνωρίσει η αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν θα είναι βίαιος, θα έρθει χρονιά με τη χρονιά μέσα από την ηλεκτροκίνηση και πολύ πιο αργά από όσο προβάλλεται και γράφεται. Ωστόσο, θα έρθει και μαζί με αυτόν θα εμπλακούν και νέοι παίχτες, όπως η Apple ή η Sony.

H εμπλοκή των παιχτών από «ξένες» αγορές δεν θα γίνει όπως έκανε ο Elon Musk με την Tesla. Δηλαδή δεν θα υπάρξει η κατασκευή μεγάλων μονάδων παραγωγής και Gigafactory. Οι νέοι «παίχτες» θα συνεργαστούν με τους παλιούς που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι και θα δημιουργήσουν νέα ελκυστικά προϊόντα πασπαλισμένα με νέες ψηφιακές τεχνολογίες και συστήματα.

Και αν υποθέσουμε πως σε μερικά χρόνια η επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα γίνεται με παρόμοια κριτήρια μιας ηλεκτρικής συσκευής, τότε εσείς ποιο θα αγοράζατε; Το Sony Vision-S ή το Apple Car; Μέχρι να μπουν στο παιχνίδι και άλλοι ταλαντούχοι παίχτες, από την Xiaomi και την Huawei μέχρι την Samsung. Λέμε, τώρα… για το μέλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!