NEA

Το Hyundai Ioniq 5 είναι ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο [vid]

Οι Κορεάτες κράτησαν την υπόσχεσή τους και υιοθέτησαν την σχεδιαστική φόρμα του 45 Concept.

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα E-GMP που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρίας και φυσικά της Kia. Και οι Κορεάτες τελικά αποδεικνύονται ιδιαίτερα τολμηροί και περνούν το στιλ του 45 Concept στο Ioniq 5 που θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Φεβρουάριο και θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις αγορές της Ευρώπης μερικούς μήνες μετά.

Στα πρώτα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Hyundai μπορούμε αν δούμε την ελκυστική σχεδίαση του αμαξώματος με κάποιες ρετρό εκφάνσεις (όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα με τα pixels) που μας παραπέμπουν στην δεκαετία των «ουφάδικων». Γενικότερα υπάρχει ένας πολύ όμορφος συνδυασμός του απέριττου με τις καθαρές γραμμές, ενώ το όλο σύνολο συμπληρώνουν οι 20άρες «αεροδυναμικές» ζάντες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το σύστημα πρόωσης, αλλά θεωρείται σίγουρη μια έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ με ισχύ πάνω από 300 ίππους, αυτονομία στα 450+ χιλιόμετρα. Ίσως να δούμε και πιο βασική με ένα μοτέρ. Πάντως, στα παρακάτω teaser βίντεο βλέπουμε κάποιες δυνατότητες. Όπως η δυνατότητα V2L (Vehicle to Load) με υποδοχή 3,5 kW στα 110/220V για την φόρτιση συσκευών ή την ταχυφόρτιση του αυτοκινήτου σε 5 λεπτά της ώρας για αυτονομία 100+ χιλιομέτρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!