NEA

Έσπασε το όριο των 300 ίππων το Toyota GR Yaris

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό το μικρό θαύμα των μηχανικών της Toyota που έχουν κάνει με τον τρικύλινδρο turbo των 1.600 κυβικών.

Και τώρα έρχεται η βρετανική εταιρία βελτιώσεων Litchfield Motors για να ανεβάσει πολύ ψηλότερα την εργοστασιακή ισχύ του Toyota GR Yaris. Πόσο ψηλά; Από τα 261 στα 304 άλογα και την ροπή από τα 360 στα 387 Nm!

Για την αύξηση της ισχύος προστέθηκε μια έξτρα μικρή ECU που αυξάνει την πίεση του turbo, αλλά οι ειδικοί θα προσπαθήσουν αργότερα να «ξεκλειδώσουν» την κεντρική μονάδα ώστε να κάνουν απευθείας την βελτίωση. Βέβαια, εδώ θα τίθεται και το θέμα της αξιοπιστίας, αφού κάτι θα ξέρουν οι Ιάπωνες που δεν έχουν ανεβάσει περισσότερο την ισχύ.

Εκτός από το κινητήρα οι ειδικοί της Litchfield έχουν αλλάξει την ρύθμιση της ανάρτησης σε ελαφρώς πιο μαλακή ώστε να βελτιωθεί η άνεση και να γίνει και πιο προοδευτική. Έτσι, έχουν αλλάξει τα αμορτισέρ, ενώ υπάρχουν και άλλες αλλαγές με άλλα χαρακτηριστικά ρύθμισης με κοντύτερα ελατήρια και στην top εκδοχή με ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Η βρετανική εταιρία θα προσφέρει και άλλες αναβαθμίσεις όπως μια νέα εξαγωγή μαζί με την απόληξη, μία πιο «ελεύθερη» πολλαπλή εισαγωγής και ένα μεγαλύτερο intercooler, ενώ για το εσωτερικό προβλέπονται νέα μπάκετ, μέχρι και κλωβός ασφαλείας. Το πακέτο θα είναι έτοιμο σε μερικές εβδομάδες αλλά θα κοστίζει όσο ένα ακόμη GR Yaris…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!