NEA

Δεν θα προχωρήσει σε νέα γενιά κινητήρων diesel η Hyundai

Η Hyundai βάζει τέλος στην εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων δίνοντας άμεση προτεραιότητα στα εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης.

Δημοσιεύματα από μεγάλα κορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Hyundai (και λογικά η Kia) θα εγκαταλείψει την εξέλιξη των κινητήρων diesel. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η εταιρία θα καταργήσει τις ντίζελ εκδόσεις των μοντέλων της που συνεχίσουν να προσφέρονται για πολλά ακόμη χρόνια με κινητήρες του συγκεκριμένου τύπου καυσίμου.

Πάντως, τα δημοσιεύματα από την JoongAng Daily αναφέρουν πως οι diesel της Hyundai έχουν σταματήσει να εξελίσσονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και λογικά δεν θα μπορούν να προσαρμοστούν στο Euro 7 που θα τεθεί σε ισχύ από to 2025. Σε αυτή την περίπτωση το diesel για τις Hyundai-Kia θα τελειώσει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως και η Volvo είχε ανακοινώσει πριν από 3 χρόνια το ίδιο και συνεχίζει να διαθέτει κανονικά diesel που πληρούν το πιο πρόσφατο Euro 6.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!