NEA

H Toyota GR Corolla θα έχει το 1.600άρη μοτέρ του GR Yaris

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως η ισχυρότερη Corolla όλων των εποχών θα έχει 260+ άλογα και πιθανότατα τετρακίνηση.

Κόντρα στην υβριδοποίηση πάνε οι Ιάπωνες αφού του χρόνου θα λανσάρουν ένα ακόμη γνήσιο σπορ μοντέλο που θα απευθύνεται σε κάθε τρελαμένο petrolhead. Άλλωστε η συνταγή είναι έτοιμη και προέρχεται από το καταπληκτικό GR Yaris που γράφει το δικό του μύθο στα μικρά πυραυλάκια.

Έτσι, κάτω από το καπό της GR Corolla δεν θα υπάρχει κάποιο δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo μοτέρ αλλά ο τρικύλινδρος των 1.600 κ.εκ. που στο GR Yaris αποδίδει 261 άλογα και όπως έχουμε δει μπορεί να φτάσει και παραπάνω. H Toyota έχει καταφέρει να είναι η πιο «πράσινη» εταιρία αυτοκινήτου στην Ευρώπη και έχει τα περιθώρια που ορίζουν οι νόρμες για το CO2.

Το βρετανικό Autocar, που επιβεβαιώνει την είδηση, δεν αναφέρει αν θα υπάρχει τετρακίνηση. Κάτι που αν ισχύσει θα φέρει το GR Corolla απέναντι Golf R. Στην αντίθεση περίπτωση, όπου η κίνηση θα περνά μόνο μπροστά, θα τοποθετείται απέναντι στα Golf GTI, i30 N, Focus ST, Civic Type R κ.α.

Τόσο εξωτερικά, όσο και εξωτερικά θα υπάρχει μια ισχυρή αναβάθμιση όπως στην περίπτωση του GR Yaris. Στην φωτογραφία βλέπετε την απλή έκδοση εξοπλισμού GR Corolla Sport.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button