NEA

Διαθέσιμη η Porsche Taycan με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την τέταρτη και βασική έκδοση για το ηλεκτρικό της μοντέλο.

Μέχρι στιγμής η γκάμα του μοντέλου πλαισιώνεται από τις Taycan 4S (με 530 ίππους), Taycan Turbo (680 ίππους) και Taycan Turbo S (761 ίππους) που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ και είναι όλες τετρακίνητες.

Από την άνοιξη η Porsche θα λανσάρει στις αγορές της Ευρώπης και την απλή Taycan (τιμή στην Γερμανία από 83.520€, στην Ελλάδα η 4S ξεκινά από 110.900€) με ένα μοτέρ στο πίσω άξονα και δύο εκδόσεις μπαταριών.

Στην έκδοση με την στάνταρ μπαταρία των 79,2 kWh (αυτονομία 431 χλμ.) η ισχύς είναι στους 326 ίππους και ανεβαίνει στους 408 με το πρόγραμμα overboost. Με την μεγαλύτερη προαιρετική Performance των 93,4 kWh (αυτονομία 484 χλμ.) η κανονική ισχύς είναι στους 380 ίππους και φτάνει έως τους 476.

Και οι δύο εκδόσεις χρειάζονται 5,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα με τελική στα 230 χλμ./ώρα. Υπενθυμίζεται πως με μια πισωκίνητη Taycan (που έως τώρα κυκλοφορούσε μόνο στην Κίνα) έχει επιτευχθεί το ρεκόρ Guinness για drift με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!