NEA

Πωλείται η Maybach 57S Coupe που δεν πρόλαβε να χαρεί ο Καντάφι

Αυτή τη Maybach 57S Coupe βαμμένη στα χρώματα της ερήμου δεν πρόλαβε να την χαρεί ο δικτάτορας της Λιβύης  την οποία όμως δεν πρόλαβε να χαρεί αφού σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Κάθε δικτάτορας έχει και τις αδυναμίες του. Δεν γνωρίζουμε αν ο Μουαμάρ Καντάφι είχε ιδιαίτερο πάθος με τα αυτοκίνητα αλλά το σίγουρο είναι πως του άρεσαν τα ακριβά πράγματα. Άλλωστε, και σε ποιον δεν αρέσουν; Η διαφορά είναι πως αυτή την Maybach την είχε παραγγείλει με τα λεφτά του λαού και τώρα πωλείται (σε άριστη κατάσταση αφού στο κοντέρ έχει μόλις 2.300 χιλιόμετρα) από την ολλανδική εταιρία Autoleitner έναντι 961.950 ευρώ.

Εκείνη την εποχή ο Καντάφι είχε δώσει την σχετική παραγγελία στην γερμανική εταιρία Xenatec που είχε σκοπό να φτιάξει περίπου 100 ειδικές Maybach. Τελικά, κατασκεύασε μόλις 8 τέτοιες Maybach (αυτή ήταν η 4η στη σειρά), όλες με βαρύ εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και με τον γνωστό εξάλιτρο V12 της Mercedes με τα 640 άλογα και τα 1.000 Nm.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Καντάφι είχε και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις -κανέναν οπλοβαστό, θήκες για χειροβομβίδες για τις γυναίκες σωματοφύλακές του. Αλλά σίγουρα η εμπλοκή του ονόματος του δίνει μια πρόσθετη αξία συγκεκριμένη κουπέ Maybach.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!