NEA

To Twingo είναι το τελευταίο μικρό Renault

Η τωρινή γενιά είναι αυτή με το τελευταίο αυτοκίνητο πόλης της εταιρίας που έχει κινητήρα καύσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο το τωρινό Twingo θα συνεχίσει την πορεία του για όσο πάει με το κινητήρα καύσης και κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί από ένα νέο ηλεκτρικό citycar. Άλλωστε αυτό είναι κάτι πολύ λογικό αφού η ηλεκτροκίνηση έχει νόημα για την πόλη και σε μικρότερες και πιο προσιτές προτάσεις. Από την άλλη, υπάρχει και η πίεση που θα επέλθει το 2025 μέσω της προδιαγραφής Euro 7.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο CEO της εταιρίας, Luca de Meo, ο οποίος είπε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, τα οποία μάλλον οδηγούνται προς κατάργηση. Όχι όμως και τα ηλεκτρικά που θα μπορούσαν να έχουν τεράστια προοπτική, όπως το πρωτότυπο Renault 5 που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Πάντως, το Twingo που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και μια επταετία, ήδη διαθέτει μια ηλεκτρική έκδοση ως προϊόν συμπαραγωγής με την Smart. Από την άλλη, στην κατηγορία υπάρχει το Hyundai i10, ενώ και το νέο Toyota Aygo θα έχει κινητήρες καύσης. Για να δούμε τελικά ποιος κατασκευαστής θα δικαιωθεί για την επιλογή του. Τουλάχιστον για την τρέχουσα δεκαετία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!