NEA

Που βρίσκεται μία σπάνια McLaren F1 από την εποχή του El Chapo;

Από τους βαρόνους και τα καρτέλ των ναρκωτικών έχουν περάσει πολλά πανάκριβα τζετ, σκάφη και φυσικά αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά είναι και η υπ’ αριθμόν 039 στην σειρά παραγωγής McLaren F1 που κατασκευάστηκε το 1995 και είναι μια από τις σημαντικότερες του συνόλου των μόλις 109 αυτοκινήτων. Σαν αυτοκίνητο δεν είχε διαφορά από τις υπόλοιπες, αλλά αυτό που της δίνει μια τεράστια αξία είναι οι ιδιοκτήτες της.

Με πρώτο και καλύτερο τον βρετανό επιχειρηματία Ron Dennis που εκείνη την εποχή ήταν ο διευθυντής της McLaren. Ωστόσο, δεν άντεξε την γκρίνια της συζύγου του, η οποία έβρισκε τελείως κακόγουστη την συγκεκριμένη McLaren F1 που ήταν καφετί Brazillian Brown με χρυσές ζάντες και κόκκινο σαλόνι. Έτσι, αποφάσισε να την αλλάξει με μια άλλη ασημί, την υπ’ αριθμόν 050.

Και από την βρετανική θαλπωρή το άμοιρο αυτοκίνητο πωλήθηκε το 1997 στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, στο δεξί χέρι του El Chapo, τον Umberto Ojeda, ο οποίος όμως σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών τρία χρόνια μετά. Έκτοτε η φαμίλια του έκρυψε την McLaren, όχι για κάποιο σπουδαίο λόγο, αλλά επειδή δεν έβρισκε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, όπως λένε οι φήμες.

Εκείνη την επόχή ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν είχε το καρτέλ της Σιναλόα και μαζί με τους γιους του μια μεγάλη συλλογή από ακριβά αυτοκίνητα. Οι φήμες είχαν φουντώσει ξανά το 2004 όταν υπήρξε αίτημα στα κεντρικά γραφεία της McLaren για την αποστολή ενός νέου κλειδιού. Όταν η εταιρία ζήτησε τα σχετικά έγγραφα που θα πιστοποιούσαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Τα χρόνια περνούσαν και πολλοί αναζητούσαν την χαμένη McLaren. Ο πιο φανατικός κυνηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, είναι ο συλλέκτης Εd Bolian που την αναζητά εδώ και καιρό, όπως λέει και στο παρακάτω βίντεο. Το σημαντικό είναι πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πωληθεί στις ΗΠΑ επειδή θα κατασχεθεί από τις αρχές.

Οι φήμες λένε πως η McLaren F1 υπ’ αριθμόν 039 έχει εγκαταλείψει το Μεξικό και την κρύβει ο Βρετανός που έχει αγοράσει και την F1 GTR με αριθμό πλαισίου 6R. Κάποιες άλλες λένε πως την χαίρεται ο γιος του El Chapo, αλλά κάτι τέτοιο θα είχε διαρρεύσει κάπου, έστω και μια φωτογραφία στα social media. Το πιο πιθανό είναι πως η μυστηριώδης McLaren F1 βρίσκεται κάπου καλά κρυμμένη από κάποιον συλλέκτη που ίσως και να είναι και φαν της σειράς Narcos. Του Netflix.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!