ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Corvette L88 είναι κούκλες, σπάνιες και πανάκριβες!

Πρόκειται για μια πολύ ειδική έκδοση της γενιάς C3 η οποία είχε την χαρακτηριστική ισχύς των 588 ίππων. Και επειδή ήταν Large σε όλα της, εξού και o V8 L88!

Οι κλασικές Corvette μοιάζουν σαν το παλιό κρασί. Όσο παλιώνουν, τόσο πιο γευστικές μοιάζουν. Πάρτε για παράδειγμα την εικονιζόμενη Corvette L88 του 1969, η οποία αναμένεται να αλλάξει χέρια για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον για εμάς είναι ποια είναι αυτή η σπάνια L88 έκδοση. Η οποία ήταν μια πολύ ειδική περίπτωση, δίχως σύστημα κλιματισμού ή ραδιόφωνο. Δεν είχε καν υδραυλική υποβοήθηση τιμονιού.

Η ονομασία της οφείλεται στην έμπνευση του Zora Arkus-Duntov για τον big block κινητήρα διάταξης V8. Τα 7,0 λίτρα έμειναν ως είχε με των άλλων εκδόσεων. Αλλά οι εκκεντροφόρος έχει πιο άγριο προφίλ, οι βαλβίδες μεγαλύτερο overlap, η κυλινδροκεφαλή είναι αλουμινένια, υπάρχει τετραπλό καρμπυρατέρ της Holley των 850 κ.εκ. και πολλά άλλα ώστε η σχέση συμπίεσης να ανέβει στο 12,0:1.

Πηγή φωτογραφιών: bringatrailer.com

Μαζί ανέβηκε και η ισχύς στους 588 ίππους (ανάλογα με την ποιότητα καυσίμου στους 540 με 588), αλλά με «αγωνιστική» βενζίνη 103 οκτανίων και παρόλο η επίσημη ισχύς είναι στα 436 άλογα με την 95άρα. Και αυτό επειδή εκείνη την εποχή υπήρχε μια συμφωνία στις ΗΠΑ για τα muscle cars που δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν ένα όριο ισχύος.

Όλα περνούσαν στους πίσω τροχούς μέσω ενισχυμένου χειροκίνητου κιβώτιου με τέσσερις σχέσεις. Τέλος, να πούμε με τον L88 κινητήρα υπήρξαν μόλις 216 Corvette της δεύτερης και τρίτης γενιάς (C2 και C3, αντίστοιχα). Αυτή που βλέπετε πωλείται μέσω της bringatrailer.com και ήδη έχει ξεπεράσει τις 430.000 δολάρια. Μακάρι να μπορούσαμε… να την χτυπήσουμε (την δημοπρασία, όχι την Corvette :-) )

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!