NEA

To νέο Ford F-150 Raptor είναι ένας οδοστρωτήρας με 450+ άλογα [vid]

Σύντομα το δημοφιλέστερο pickup και αυτοκίνητο γενικότερα της βορειοαμερικανικής αγοράς θα αποκτήσει μια top έκδοση. Την γνωστή Raptor.

Από την στιγμή που υπάρχει το RAM 1500 TRX με τα 700 άλογα η Ford δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση. Αλλά το απλό Raptor δεν θα είναι η άμεση απάντηση, αφού θα υπάρξει και Raptor R που θα παρουσιαστεί αργότερα και θα έχει έναν V8 με «κομπρέσορα» με ισχύ κοντά στα 750 άλογα.

Για την ώρα το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο νέο βασικό F-150 Raptor που θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι (για την Ευρώπη υπάρχει το Ranger Raptor). Προς το παρόν η αμερικανική εταιρία δεν ανακοινώνει τι υπάρχει κάτω από το καπό αλλά θα ήταν έκπληξη αν δεν ήταν bi-turbo V6 Ecoboost των 3,5 λίτρων που θα αποδίδει πάνω από 450 άλογα και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις.

Νέο είναι το σύστημα εξαγωγής, ενώ υπάρχουν τέσσερα προγράμματα (Quiet, Normal, Sport και Baja) για τον ήχο που βγαίνει από τις δύο απολήξεις. Η επιλογή του ήχου γίνεται από τον σχετικό διακόπτη ή ανάλογα με ένα από τα επτά προφίλ κίνησης με τα off-road Baja και Rock Crawl να είναι τα πιο εξεζητημένα.

Ειδικά για τα Raptor υπάρχει ένα τεράστιο ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 163 λίτρων ώστε ο οδηγός του να μην επισκέπτεται τόσο συχνά τα βενζινάδικα. Η ανάρτηση με πίσω άκαμπτο πέντε συνδέσμων έχει μεγάλη ελευθερία (με διαδρομή ανάρτησης 35 εκ. μπροστά, 38 εκ. πίσω), αμορτισέρ της Fox και ελατήρια μήκους 620 χιλιοστών αντί για φύλλα σούστας (που είχε το προηγούμενο) προς όφελος της άνεσης.

Τεράστιοι είναι οι τροχοί του νέου F-150 Raptor με τον βασικό εξοπλισμό να προσφέρει διάσταση 35 ιντσών και προαιρετικά να υπάρχουν 37 ιντσών (εδώ η απόσταση από το έδαφος είναι στα 33,2 εκατοστά!). Χαρακτηριστικό είναι πως για να τοποθετηθούν στο εργοστάσιο έπρεπε να γίνουν αλλαγές στη γραμμή παραγωγής.

Κατά τα υπόλοιπα οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους για ένα καυτό pickup που στις ΗΠΑ είναι δημοφιλέστερο ακόμη και από μια Porsche ή Corvette.

https://youtu.be/wOEuw_UW59A

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!