NEA

To VW ID.4 μας παίζει… τα LED του [video]

Μία νέα μόδα που ίσως και να την δούμε σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η ανταπόκριση του εσωτερικού φωτισμού σε διάφορες λειτουργίες.

Ένας από τους στόχους των ειδικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι να αναδείξουν νέες ιδέες και λειτουργίες στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης με τον οδηγό. Μια από αυτές τις ιδέες είναι ο συνδυασμός των φωνητικών εντολών με την λειτουργία του εσωτερικού φωτισμού.  

Οι ειδικοί της γερμανικής εταιρίας έχουν ονομάσει την όλη ιδέα ως ID. Light και έχει να κάνει με μια πρόσθετη σειρά από 54 LED, στην βάση του ταμπλό, που αλλάζει χρώμα και ρυθμό. Όταν ο οδηγός μπαίνει δέχεται ένα φωτεινό… καλωσόρισμα σε μπλε και λευκό (τα χρώματα της μάρκας).

Ανάλογα με διάφορες λειτουργίες τα χρώματα των LED αλλάζουν, π.χ. γίνονται πράσινα σε εισερχόμενη κλήση, κόκκινο σε ειδοποίηση αυτόνομης πέδησης, υπάρχει σχετική υπόδειξη με την πλοήγηση, ακόμη και με τα φλας. Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως στις φωνητικές εντολές τα LED αναβοσβήνουν σαν φωτορρυθμικά!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!