NEA

Πόσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα αφορούν στην παραγωγή αυτοκινήτου;

Στην Ευρώπη περίπου 2,7 εκατομμύρια άτομα απασχολούνται στον κατασκευαστικό και παραγωγικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα και στα στοιχεία που δίνει η ACEA για το 2018 η χώρα με τις λιγότερες θέσεις στην παραγωγή αυτοκινήτου είναι μόλις 1.737! Ακόμη και η Λετονία ή η Ιρλανδία βρίσκονται πιο πάνω και η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση πάνω από την αναμενόμενα ουραγό Κύπρο.

Στον αντίποδα η Γερμανία έχει αναμενόμενα τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στην αγορά αυτοκινήτου και ακολουθεί η Γαλλία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Ιταλία κ.α. Δεν γνωρίζουμε πως προκύπτουν αυτά τα νούμερα ή αν αφορούν και έμμεσες θέσεις εργασίας, αλλά αναμφίβολα μας δίνουν μια συγκριτική εικόνα για την απουσία της Ελλάδας από τον παραγωγικό χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχετικό – άσχετο: Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε και τους φορολογικούς συντελεστές προστιθέμενης αξίας. Σημείωσε δε πως η Ουγγαρία μπορεί να έχει τον υψηλότερο, αλλά έχει και τη χαμηλότερη φορολόγηση εισοδήματος στο 9% που είναι και ο χαμηλότερος στην ΕΕ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!