NEA

Mercedes-Benz: 50 εκατομμύρια επιβατικά μέσα σε 75 χρόνια!

Μία νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της παγκοσμίως.

Συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και της smart έχουν παραχθεί τα τελευταία 75 χρόνια  με την υψηλότερη ακρίβεια και τη γνωστή σε όλους κορυφαία ποιότητα. Αυτό οφείλεται στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο.

Το 50-εκατομμυριοστό όχημα είναι το πρώτο νέο Mercedes Maybach S-Class που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανίας. Τόσο αυτή η πολυτελής λιμουζίνα, όσο και η S-Class Sedan (μαζί με την έκδοση Long), όπως και η EQS, η παραγωγή της οποίας θα αρχίσει σύντομα, παράγονται στο Factory 56. Αυτό το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen και αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.

Χάρη στο ψηφιακό οικοσύστημα ΜΟ360, κάθε ένα από αυτά τα εργοστάσια είναι δικτυωμένο με κάποιο άλλο. Η στενή αυτή συνεργασία υποστηρίζεται ψηφιακά και είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία τους, εξαιτίας της επικοινωνίας ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Αυτήν τη στιγμή, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα EQ θα βγαίνουν από τις τρέχουσες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα το υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο της Mercedes-Benz να συμβάλλει αποφασιστικά στους φιλόδοξους στόχους αειφορίας που έχει θέσει η εταιρεία. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!