NEA

O Kimbal Musk πούλησε 150.000 μετοχές της Tesla Motors

Πηγή φωτογραφίας: @kimbal (Twitter)

Με μία κίνηση του ο αδερφός του Elon Musk κατάφερε χτες να ρίξει την μετοχή της Tesla κατά 5,3%. Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Ο αδερφός του Musk προχώρησε χτες σε πώληση 30.000 μετοχών της Tesla προσθέτοντας στο τραπεζικό του λογαριασμό 25,6 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το Bloomberg. Αν και δεν είναι τόσο γνωστό ο επιχειρηματίας Kimbal Musk, γνωστός για αλυσίδα εστιατορίων, είναι μέτοχος και μέλος της Tesla Motors. Ο οποίος μέχρι τον Οκτώβριο είχε στο χαρτοφυλάκιο του 600.000 μετοχές ως ο 5ος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας του αδερφού του. Πάντως, η συμμετοχή τους στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η μετοχή της Tesla είχε το 2020 μια άνοδο στο +743% και μέχρι τώρα για το 2021 κινείται στο +14%. Στις αρχές του μήνα ο σκηνοθέτης Antonio Gracias προχώρησε στην πώληση 150.000 μετοχών και βγάζοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ κέρδους. Tα οποία μετέτρεψε σε τίτλους μακροπρόθεσμης κεφαλαιακής επάρκειας που λήγουν τον Ιούνιο του 2022 και το 2025.

Για να δούμε αν θα ξεκινήσει ένα γύρος πώλησης της μετοχής που αν είναι συντονισμένη θα ξεκινήσει ένας κατήφορος ανάλογος που τον ανήφορο που πήρε η αξία της μετοχής το τελευταίο 12μηνο. Άλλωστε οι αναλυτές λένε πως η πραγματική θέση της μετοχής είναι περίπου στα 500-600 δολάρια και όχι στα 850 που βρίσκεται σήμερα.

Εδώ να πούμε πως πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Tesla εξαγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων και ανέβασε ακόμη περισσότερο την τιμή του κρυπτονομίσματος. Για αυτό και προχώρησε σε αίτημα στην SEC (αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς) ώστε να μπορεί να αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής. Περίεργα παιχνίδια. Σίγουρα, όχι για κοινούς θνητούς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!