NEA

Από το 2030 όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα της Ford θα είναι ηλεκτρικά!

Η αμερικανική εταιρία σχεδιάζει ειδικά για την αγορά της Ευρώπης να έχει ένα στόλο με επιβατικά μηδενικής εκπομπής ρύπων.

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της Ford μέχρι το 2026 κάθε μοντέλο στην γκάμα της θα έχει τουλάχιστον μια plug-in υβριδική ή μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Και αν σας κάνει αυτό εντύπωση, τότε προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση πως  όλα τα επιβατικά που θα πουλάει η Ford στην Ευρώπη από το 2030 και μετά θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Όσο για τα επαγγελματικά η Ford εκτιμά πως τα 2/3 των πωλήσεων της μέχρι εκείνο το έτος θα είναι PHEV και EV εκδόσεις. H εταιρία έχει επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τον μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων της στην Κολονία της Γερμανίας ώστε από το 2023 να ξεκινήσουν τα πρώτα ηλεκτρικά της νέας γενιάς.

Αυτά τα ηλεκτρικά θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen που χρησιμοποιείται ήδη στα ID.3 και ID.4. Μάλιστα υπάρχει συμφωνία και για την παραγωγή ενός δεύτερου ηλεκτρικού Ford πάνω στο γερμανικό μεταβλητό πλαίσιο. Για να δούμε πως θα τρέξουν όλες αυτές οι εξελίξεις και αν τελικά σε μια δεκαετία από σήμερα θα πλημμυρίσουμε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Αναδιοργανώσαμε με επιτυχία την Ford Ευρώπης και επιστρέψαμε στη κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τώρα, επενδύουμε σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, με συναρπαστικά νέα οχήματα και μία κορυφαία, συνδεδεμένη εμπειρία πελατών» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Προσδοκούμε να συνεχίσουμε το ισχυρό momentum μας φέτος στην Ευρώπη και να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο για την επίτευξη του στόχου περιθωρίου ΕΒΙΤ 6%, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της Ford για τις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές της δραστηριότητες.»

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Θα πρέπει οι εν λόγω εταιρείες με τα βαρύγδουπα προγράμματα και ακόμη ποιο πομπώδεις δηλώσεις για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων να μας ενημερώσουν σχετικά με:
    1) Πόση θα είναι η συνολική απαιτούμενη ισχύς κίνησης των ηλεκτρικών οχημάτων που ευαγγελίζονται για το όχι και τόσο απώτερο μέλλον;
    2) Σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν ανέγερση Πυρηνικών εργοστασίων και αντιδραστήρων για την εφιαλτική απαίτηση ενέργειας κίνησης των ηλεκτρικών οχημάτων;
    3) Έχουν κατά νου να μας ενημερώσουν για την συνολική ποσότητα Λιθίου που υπάρχει στον πλανήτη ή είναι κατ΄αυτούς ανεξάντλητη η εν λόγω ποσότητα;

    1. Για το τελευταιο υπαεχει κι η ανακυκλωση… Οι μπαταριες δεν ειναι καυσιμο, να γινονται καπνος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.