NEAΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έτσι καθαρίζουν τους αυτοκινητόδρομους από το χιόνι [video]

Οι μεσοδυτικές Πολιτείες στις ΗΠΑ και μεταξύ άλλων αυτή του Τέξας ου πλήττονται από ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και μεγάλα ύψη χιονιού.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, που αναρτήθηκε στο Facebook από την σελίδα του Kentucky, επτά εκχιονιστικά μηχανήματα κινούνται παράλληλα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Αλλά με μια μικρή διαφορά μέτρων ώστε το χιόνι να απομακρύνεται από το ένα μηχάνημα στο άλλο (ή αν προτιμάτε από την μία λωρίδα στην άλλη) και τελικά στην άκρη του δρόμου.

Με αυτό τον τρόπο το οδόστρωμα καθαρίζει γρήγορα και εύκολα ανοίγοντας τον δρόμο για τα αυτοκίνητα που ακολουθούν. Αναμφίβολα υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παρόμοιοι έξυπνοι και απλοί τρόποι ώστε οι δρόμοι να μένουν ανοιχτοί και να μην κλείνουν, όπως στην πρόσφατη κακοκαιρία της “Μήδειας”.

Στο εξής η Πολιτεία και το ελληνικό κράτος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο και καλύτερα «διαβασμένο» διότι τα ακραία φαινόμενα μικρής διάρκειας θα τα αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά ελέω της κλιματικής αλλαγής. Ας ελπίσουμε πως την επόμενη φορά δεν θα χρειαστεί να κλείσει η Εθνική Οδός για 24 ώρες και το κυριότερο να μην μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά…

Bonus video

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!